Estimare: economia românească are nevoie de 1 milion de oameni și 10.000 de roboți – Cronica serii

Evenimentul Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă, a atras peste 1.000.000 de vizitatori la nivel naţional. (News.ro)

1. Economia românească se confruntă deja, de câțiva ani, cu o criză acută de forță de muncă, necesarul de muncitori fiind evaluat la aproape 1 milion de oameni, dar și de 10.000 de roboți industriali, arată o analiză a companiei Frames. (Profit.ro)

2. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre este în custodia poliţiştilor români, a anunţat IGPR. Mazăre urmează să fie adus în ţară astăzi (News.ro). ICCJ amână pentru 27 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu. (News.ro)

3. Containerele în care Statele Unite au stocat deșeurile radioactive de la testele nucleare ar putea devărsa materiale radioactive în Oceanul Pacific conform unei declarații a secretarului general ONU, António Guterres. Este vorba despre deșeurile stocate într-un atol din Insulele Marshall unde SUA a efectuat 67 de teste cu arme nucleare între 1946 și 1958. (Engadget)

4. România a exportat anul trecut în țările Uniunii Europene și în state terțe peste 12 milioane de tone de cereale, cu un milion de tone mai mult față de anul precedent, încasările depășind 2,2 miliarde de euro. (Profit.ro)

5. Ford a anunțat desființarea a 7.000 de posturi până în august, în întreaga lume, respectiv 10% din angajați, o măsură luată pentru a compensa declinul vânzărilor. (WSJ)

6. Intrarea în faliment a unui mare producător de cărbune din Statele Unite a arătat că respectiva companie a finanțat organizațiile care criticau existența unei legături între arderea cărbunelui și încălzirea globală. (Link)

7. Un miliardar american de culoare va plăti toate creditele pentru studii ale celor aproximativ 400 de studenți absolvenți ai generației 2019 de la o universitate din Atlanta, Georgia. Robert F Smith va plăti credite în valoare de ~ $40 de milioane. (BBC)

8. Un oficial Audi a fost prins prezentând date false pentru a demonstra avantajul modelului e-tron în fața Modelului 3 de la Tesla în ceea ce privește încărcarea bateriei. În realitate, Tesla Model 3 se încarcă de două ori mai rapid decât Audi e-tron. (CleanTechnica)

9. Rover-ul chinez Chang’e-4 a descoperit pe lună minerale necunoscute omului până acum, care ar putea contribui la o mai bună înțelegere a formării singurului satelit natural al Pământului. Chang’e-4 a fost direcționat intenționat către cel mai mare crater de pe lună, acesta fiind considerat un loc foarte bun pentru astfel de cercetări. (Engadget)

10. O echipă de exploratori și un investitor privat din Dallas au realizat cea mai adâncă scufundare submarină: 10.928 metri. Scufundarea realizată în Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe Pământ, a doborât vechiul record, vechi de 7 ani, cu 16 metri. (gCaptain)

Promo: Festivalul iCEE.fest: Upgrade100 și-a lansat agenda pentru acest an. Companii precum Google, Facebook, Youtube, Waze, eBay, The Guardian sau Reddit vor avea speakeri la București pentru dezbateri despre internet și tehnologie. Vor fi peste 140 de vorbitori, experți și autori din domenii precum internet, marketing online sau din zona noilor tehnologii. (Link)

Fotografia serii – Liderul partidului Brexit, Nigel Farage, a fost lovit cu un milkshake la sosirea în Newcastle, pentru un miting electoral. Scott Heppell/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cartofii s-au scumpit cu 55% de la începutul anului – Cronica serii
Organizația Mondială a Sănătății revine și clarifică un anunț făcut în legătură cu protecția generată de anticorpi – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău