România a depăşit pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă – Cronica serii

1. România a avut, în octombrie, a patra mare creștere a prețurilor de consum din Uniunea Europeană, potrivit datelor biroului european de statistică, Eurostat. Rata anuală a inflației în România a crescut puternic comparativ cu septembrie, de la 5,2% la 6,5%. Astfel, România a urcat o poziție în clasamentul UE în funcție de inflație, depășind Polonia. (Profit.ro)

2. Liberalii s-au reunit, miercuri seară, la sediul formaţiunii şi decid asupra flexibilizării mandatului în legătură cu numele premierului. Potrivit unor surse politice, liderul PNL, Florin Cîţu, a avansat numele lui Dan Vîlceanu şi încearcă să obţină susţinere pentru acesta. (News.ro)

3. Social democrații au votat, în ședința Consiliul Politic Național, desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. De asemenea, conducerea PSD a aprobat în unanimitate și rotativa premierilor, însă, spre deosebire de liberali care cer să înceapă rotativa cu un premier PNL, social democrații nu au votat ca primul premier să fie de la PSD. (Digi24)

4. Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că România a depăşit pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă. (G4Media)

Din Cronica de Business:  Anul viitor va fi primul din ultimii 20 de ani în care investițiile în infrastructura din SUA vor crește mai rapid decât cele din China. Acest lucru se va întâmpla datorită bugetului de 1000 miliarde alocat de administrația Biden pentru acest gen de investiții. (NYTimes)

5. Preşedintele Senatului, Anca Dragu, apreciază că renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi posibilă, iar reprezentanţii României care vor avea o astfel de iniţiativă vor părea „absolut caraghioşi”. (G4Media)

6. Preţul gazelor naturale a crescut din nou brusc miercuri în Europa după ce Germania a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream 2. (Reuters)

7. Gigantul farmaceutic american Novavax a depus o cerere de autorizare a vaccinului său împotriva Covid-19 în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut deAgenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care precizează că poate emite un aviz în ”câteva săptămâni”. (News.ro)

8. SUA a înregistrat cel mai mare număr de decese, într-o perioadă de 12 luni, cauzate de supradozele de droguri. Este pentru prima oară când acest număr depășește 100.000, într-un astfel de interval, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. (WSJ)

Din Cronica de Tehnologie: SUA au autorizat o terapie pentru durerile cronice de spate, care folosește realitatea virtuală. EaseVRx încearcă să îmbunătățească starea pacientului, ajutându-l să se relaxeze și să conștientizeze senzațiile organismului, folosind o cască de VR care amplifică sunetul propriei respirații. (The Verge)

9. Vaccinul împotriva Covid-19 nu este necesar să fie administrate tuturor copiilor, ci doar celor cu comorbidităţi, a anunţat miercuri Academia franceză de Medicină, care ia astfel o poziţie de mijloc într-o polemică tot mai intensă cu privire la acest subiect. (News.ro)

10. Netflix a lansat un site dedicat topurilor de conținut, unde filmele și serialele sunt împărțite în două categorii – în limba engleză și în alte limbi. Topurile sunt realizate în funcție de un calcul nou, care însumează numărul de ore de vizionare (în loc să numere vizionările, considerând o vizionare după doar 2 minute de redare) și sunt împrospătate în fiecare zi de marți. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Evaluare Naţională: Din 146.105 candidaţi prezenţi, 106.838 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 – Cronica serii
Cronica serii – 6 ani de închisoare pentru fostul număr trei de la Vatican

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău