Estonia probabil nu-și va atinge targetul de 10 milioane e-rezidenți – Cronica de Tehnologie

1. Programul de e-rezidență din Estonia are, la patru și jumătate de la debut, 55.000 de e-rezidenți. Cel mai probabil, acesta nu-și va atinge targetul de 10 milioane de e-rezidenți până în 2025, motiv pentru care oficialitățile se vor concentra acum pe creșterea securității și a usability-ului. (ZDNet)

2. Angajații care lucrează cu foarte multe date își consumă jumătate din timp cu căutarea și organizarea acestora, în loc să se poată focusa pe extragerea informațiilor relevante. Ineficiența vine în principal din cauză că angajații trebuie să învețe să lucreze cu numeroasele instrumente pe care le au la dispoziție. (ZDNet)

3. Platforma de învățământ online K12.com a expus vreme de o săptămână datele a 7 milioane de studenți. Printre acestea se numără numele, școala la care învață, vârsta și adresa de e-mail. (Engadget)

4. Companiile chineze de tehnologie au încetat să mai fie cele care doar copiază tehnologii din vest. Conform China Internet Report 2019, situația pare să se inverseze și acum companiile vestice încearcă să reproducă unele din modelele de succes folosite de firmele chinezești. (SCMP)

5. Malware-ul TrickBot este suspectat că ar sta la baza furtului a 250 de milioane de conturi de e-mail, printre care se numără și conturile unor oficiali din Statele Unite, Canada și Marea Britanie. Malware-ul care operează încă din 2016 a început recent să-și schimbe domeniul de activitate și să colecteze date de acces și liste de contacte. (Engadget)

6. Twitch domină în continuare zona de live video streaming. Peste 2.72 miliarde de ore de transmisiuni live a avut Twitch în Q2 2019. YouTube Live a înregistrat în aceeași perioadă 735.54 milioane de ore, iar Facebook Gaming a avut doar 197.76 milioane de ore. (TechCrunch)

7. Cum a eșuat cea mai mare platformă de minat Bitcoin, din Rockdale, Texas, după scăderea valorii monedei virtuale. (Wired)

8. Tesla Model 3 ar putea deveni una dintre cele mai bune mașini de firmă în Mare Britanie, favorizată de noua legislație care prevede scutirea de taxe pentru un an din 2020 și o taxă pe mașina de firmă mai mică din 2021 pentru companiile care aleg automobile cu 0 emisii. (Teslarati)

9. Un startup din China dezvoltă sisteme de recunoaștere facială pentru animale de companie. Spre deosebire de recunoașterea facială la oameni, în cazul câinilor, de exemplu, tehnologia se concentrează pe bot, ca element de identificare. (AbacusNews)

10. Un utilizator a adaptat o armă de jucărie la care a adăugat o bază printată la o imprimantă 3D și o cameră video pentru a goni pisicile, cu ajutorul unui algoritm de învățare mecanică, din zonele în care nu au voie. (Hackaday)

Ți-ar mai putea plăcea
Serviciul Poștal al Statelor Unite va livra corespondența cu camioane autonome – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Uniunea Europeană alege tehnologia wireless ca standard pentru mașinile conectate

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău