Facebook colectează date despre pacienții a 33 dintre cele mai importante 100 de spitale americane – Cronica de Tehnologie

1. Facebook colectează date despre pacienții a 33 dintre cele mai importante 100 de spitale din SUA, folosind același Meta Pixel ca și în cazul clinicilor care încearcă să descurajeze avorturile. Tracker-ul instalat pe site-urile spitalelor face ca Facebook să ajungă în posesia unor informații sensibile, precum afecțiunile medicale, tratamentele și programările pacienților. (The Markup)

2. Snap testează un abonament care va oferi utilizatorilor acces la facilități exclusive și experimentale, înainte ca acestea să fie lansate pentru toată lumea. Primul abonament al companiei, numit Snapchat+, urmează să coste €4.59 pe lună sau €45.99 pe an, conform unor surse. (Reuters)

3. Samsung unifică serviciile Pay și Pass sub umbrela Wallet. Samsung Wallet va găzdui carduri de plată, parole, documente de identificare, chei digitale pentru anumite mașini și, prin integrarea cu Samsung Blockchain Wallet,  va oferi și informații despre valoarea monedelor digitale. (The Verge)

4. Microsoft a lansat Defender, o soluție de securitate și monitorizare a securității. Defender merge pe Windows, macOS, Android, iOS și iPadOS, însă, funcționalitatea diferă de la platformă la platformă. Dacă pe Android oferă inclusiv un antivirus, pe Windows se rezumă doar la a afișa informații despre alte produse de securitate folosite. (Profit.ro)

5. Comisia Europeană a implementat un nou set de prevederi în cadrul Codului de Practică Împotriva Dezinformării. Cu susținerea unor companii de tehnologie, printre care se numără Google, Meta, Twitter și TikTok, noile reguli vizează boții, conturile false, deepfake-urile și alte instrumente, prevăzând amenzi de până la 6% din veniturile globale. (Cnet)

6. eBay pregătește lansarea unei platforme interactive de shopping. Numită eBay Live, aceasta va fi lansată în beta pe finele lunii iunie și va vinde produse în livestream-uri. La început, vor fi disponibile cărți de schimb rare, vândute de Bleecker Trading. (TechCrunch)

7. Unii din minerii de Ethereum nu sunt fericiți cu modelul proof-of-stake la care va trece criptomoneda în luna august. Acesta va elimina nevoia minării, iar minerii vor rămâne cu echipamentele scumpe pe care nu mai au la ce să le folosească. Va fi afectată și industria dezvoltată în ultimii ani de pe urma nevoii de echipamente performante pentru minare. (Bloomberg)

8. Reddit cumpără platforma de rulare a experimentelor de învățare mecanică Spell pentru o sumă necunoscută. Spell, care oferă o soluție cloud pentru experimentele ML (ce elimină nevoia achiziționării unui hardware scump), a fost înființată de Serkan Piantino, un fost inginer Facebook. (TechCrunch)

9. Surface Laptop Go 2 (de la $600) este considerat un laptop interesant, în ciuda faptului că nu diferă de modelul anterior decât printr-un procesor nou și câteva mici update-uri la webcam și difuzoare. Este ușor, are autonomie bună, un ecran luminos și se încarcă prin USB-C. Pe de altă parte, 4GB RAM (cât are modelul de bază) sunt prea puțini, iar tastatura nu este iluminată. (Engadget)

10. Piața europeană de smartphone-uri a scăzut cu 12% în primul trimestru al anului, acesta fiind cel mai slab Q1 din ultimii nouă ani. Au fost livrate 49 de milioane de unități într-un trimestru în care se remarcă Apple cu cea mai mică scădere (-6%) și Xiaomi, cu cea mai mare scădere (-36%). În condițiile în care ceilalți au scăzut mai mult, cota Apple a crescut ușor, de la 24% la 25%. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un malware a infectat peste 10 milioane de smartphone-uri cu Android, din peste 70 de țări, inclusiv România – Cronica de Tehnologie
Aplicațiile de videoconferințe au înregistrat 62 milioane de download-uri într-o singură săptămână – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău