Europa a înregistrat ieri cel mai mic număr de cazuri noi din 22 martie – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților vindecați la nivel global, care va depăși azi 3,2 milioane, a devenit mai mare decât cel al pacienților activ infectați cu noul virus (3 milioane).

2. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că cercetările efectuate la nivel global au arătat că mutațiile noului virus nu sunt mai periculoase.

3. Europa a înregistrat ieri cel mai mic număr de cazuri noi din 22 martie, iar trendul continuă să fie descrescător.

4. Franța, Germania, Italia și Țările de Jos au convenit să formeze o „alianță” menită să asigure producerea unui potențial vaccin împotriva Covid-19 în Europa. (Hotnews)

5. Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro. (Hotnews)

6. Miniştrii Finanţelor din cadrul G7 s-au angajat să suspende plata datoriilor celor mai sărace ţări cel puţin până la sfârşitul anului, în urma unei propuneri a G20. (News.ro)

7. Secţia de Pneumofiziologie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara va fi redeschisă pentru cazurile non-COVID -19, începând de azi. Maternitatea Bega şi Secţia de Dermatologie a Spitalului Municipal Timişoara ar putea să fie redeschise cel mai probabil de săptămâna viitoare. (News.ro)

8. Ministerul Culturii a lansat miercuri campania „Citeşte româneşte”, cu scopul de a promova cărţile autorilor autohtoni şi de a realiza o comunicare mai bună între aceştia şi cititorii lor. (News.ro)

9. Într-o tabără de refugiați Rohingya din Bangladesh, unde trăiesc aproape 1 milioane de persoane, a fost înregistrat un singur deces, la o persoană de 71 de ani, și 26 de cazuri de infectare. (CNN)

10. Comisia Europeană a confirmat miercuri decizia de a clasifica noul coronavirus drept o ameninţare de nivel mediu pentru lucrători, decizie care le va permite angajatorilor să aplice la locul de muncă măsuri de securitate mai puţin stringente faţă de situaţia în care ar fi fost o ameninţare de nivel ridicat. (Hotnews)

11. Proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și aeroportul Otopeni înaintează, termenul de finalizare și punere în uz fiind în continuare 26 august 2020. Stația de la Aeroport se apropie de finalizare, iar în ultimele zile a fost montată calea ferată până în zona peroanelor și pe viaductul construit până în DN1. Tot la stație au fost montate și benzile rulante de acces la peron. (Hotnews)

12. NASA și Fitbit (care are birouri în România) au primit aprobarea autorităților americane pentru un ventilator ce poate ajuta pacienții infectați cu noul virus. (YahooNews)

13. Brazilia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie, va fi a doua țară din lume, după Marea Britanie, care va testa vaccinul produs la Oxford, în parteneriat cu AstrăZenecă. 2000 de brazilieni vor fi vaccinați în perioada următoare. (CNN)

14. 95.000 de locuitori din judeţul Sibiu vor avea acces la apă, în urma unui proiect de 122 milioane de euro din fonduri europene. (News.ro)

15. Guvernul olandez a anunțat că le va permite cetățenilor, începând cu 15 iunie, să plece în vacanță în cea mai mare parte a țărilor din Europa. Sosirea turiștilor în Olanda va fi de asemenea permisă din 15 iunie. (CNN)

16. Germania urmează să ridice – la 15 iunie – restricţiile de călătorie în celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE), Elveţia, Islanda, Norvegia, Marea Britanie şi Liechtenstein, în cazul în care aceste ţări nu interzic, la rândul lor, intrarea pe teritoriilor lor sau nu impun izolarea populaţiei din cauza pandemiei covid-19. (News.ro)

17. Bursele au crescut puternic la nivel mondial, iar euro s-a apreciat faţă de dolar, miercuri, pentru a şaptea şedinţă de tranzacţionare consecutivă. (News.ro)

18. Premierul britanic Boris Johnson le propune milioanelor de locuitori ai Hong Kongului paşapoarte şi un acces la cetăţenia britanică în cazul în care China insistă să impună o lege a securităţii naţionale în fosta colonie britanică. (News.ro)

19. Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), care se încadrează în Reţeaua EDEN a Comisiei Europene, a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinaţii pentru călătorii şi turism, după coronavirus. Pe lista preluată de Forbes, apar mai multe oraşe din Polonia, Croaţia, Grecia, dar şi municipiul Sibiu, singura destinaţie din România. (News.ro)

20. Federaţia germană a anunţat, miercuri, că fotbaliştii din Bundesliga care au transmis mesaje după decesul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist la Minneapolis, nu vor face obiectul unor proceduri disciplinare. (News.ro)

Fotografia dimineții – A fost redeschis parțial Marele Canion. Mario Tama / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
România a înregistrat ieri cel mai mic număr de noi cazuri din ultimele două luni – Cronica Știrilor Pozitive
Cercetătorii germani au reușit să facă șoarecii paralizați, după leziuni ale măduvei spinării, să meargă din nou – Cronica Știrilor Pozitive
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău