Încrederea în economia României a crescut pentru a cincea lună consecutiv, în septembrie – Cronica Știrilor Pozitive

1. Încrederea în economia României a crescut pentru a cincea lună consecutiv în septembrie. (Profit.ro)

2. O super enzimă care „consumă” plasticul de șase ori mai rapid decât oricare alta a fost dezvoltată de cercetători și va intra „în producție” în maxim doi ani. (TheGuardian)

3. India ar avea un număr de 10 ori mai mare de persoane infectate cu noul virus, peste 60 de milioane, conform unui studiu care a analizat nivelul anticorpilor prezenți în rândul populației. Rata de deces, în această situație, ar fi mult mai mică decât cea oficială. (TheGuardian)

4. Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost distribuite în ţară 70.000 doze de vaccin pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire. (News.ro)

5. Ministerul Culturii a lansat campania de promovare „Diaspora citeşte româneşte”, în cadrul căreia persoanele aflate departe de ţară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro. (News.ro)

6. Comandantul de navă român Bogdan Rusu, care a salvat patru marinari aflaţi în pericol pe un velier în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally, după ce US Coast Guard abandonase salvarea acestora din cauza vremii nefavorabile, a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili. (News.ro)

7. Start-up-urile, IMM sau companiile mari pot obţine fonduri nerambursabile de până la 37,5 milioane euro pentru proiecte de peste 1 milioan euro. Perioada de aplicare a fost extinsă până în 2023. (News.ro)

8. Guvernul britanic va finanța, începând din aprilie, cursuri pentru toți adulții din Anglia care nu au „A-level”, cursuri preuniversitare care în general durează 2 ani. (BBC)

9. Banca Mondială a anunțat un plan în valoare de $12 miliarde pentru a ajuta țările sărace să achiziționeze vaccinul anti Covid-19 astfel încât 2 miliarde de persoane să poată fi vaccinate. (TheGuardian)

10. Încrederea americanilor în economia SUA a consemnat în septembrie cea mai mare creştere din ultimii 17 ani. (News.ro)

11. Medicii încearcă să înțeleagă factorii care au influențat rata scăzută a deceselor cauzate de Covid-19 din Africa, un continent mai puțin afectat până în prezent deși sistemele de sănătate sunt mult în urma celor europene sau americane. 1,4 milioane de persoane au fost infectate, iar 35.000 au decedat, rata deceselor de 2,4% fiind mai mică decât cea din Europa, 4,5% și America de Nord, 2,9%. Cele mai afectate țări, Etiopia, Nigeria și Africa de Sud, au înregistrat rate mult mai mici decât cele din Italia sau Marea Britanie. (Reuters)

12. Piața materialelor de construcții din România a crescut în medie în ultimii ani cu circa 9% pe an, până la o valoare de aproape 4 miliarde de euro în anul 2019, cu o concentrare semnificativă a jucătorilor pe anumite segmente. (Profit.ro)

13. Trei lacuri subterane cu apă lichidă au fost detectate în apropierea polului sudic al planetei Marte, scrie BBC, care precizează că cercetătorii au confirmat de asemenea existenţa a unui al patrulea lac, despre prezenţa căruia aveau bănuieli din 2018. (News.ro)

14. Candidatul UDMR la Primăria comunei Foieni din judeţul Satu Mare, Brem Laszlo, a reuşit să obţină 100% din voturile valabil exprimate, el fiind singur candidat pentru această funcţie, potrivit rezultatelor finale ale Autorităţii Electorale Permanente. (Link)

15. E.ON Energie România a finalizat 18 proiecte de iluminat inteligent care vor reduce emisiile de carbon cu 880 tone pe an. (News.ro)

16. PepsiCo îşi propune să folosească la nivel global energie electrică 100% din surse regenerabile. (News.ro)

17. Japan Airlines va renunța să mai folosească „doamnelor și domnilor” la bordul avioanelor sale pentru a nu ofensa minoritățile sexuale/persoanele LGBT. (Link)

18. Mircea Lucescu readuce Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor după patru ani. (News.ro)

19. Cântăreţul Smiley şi prezentatoarea TV Gina Pistol au anunţat într-un videoclip că vor deveni părinţii unei fetiţe după o relaţie de trei ani. (News.ro)

20. Romeo și Julieta moderni, un cuplu italian care s-au văzut și s-au plăcut în timp ce stăteau pe balcoane, în izolare, în Verona, s-au logodit. (WashingtonPost)

Fotografia diminetii – Soarele răsare în spatele statuii The Couple din Northumberland, Anglia. Owen Humphreys / PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Datele arată o încetinire a răspândirii epidemiei de Covid-19 în majoritatea regiunilor – Cronica Știrilor Pozitive
Germania a anunțat doar două cazuri noi și zero decese în această dimineață – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău