Europa are nevoie să investească €300 de miliarde în 5G până în 2025 – Cronica de Tehnologie

1. Xiaomi își va prezenta propriul chip de computer pe 29 martie. Anunțul a fost făcut pe cea mai populară rețea socială din China, Weibo, fiind lipsit de alte detalii. (Reuters)

2. Xiaomi vrea să vândă mașini electrice și negociază în acest sens cu Great Wall Motors. Compania chineză vizează publicul larg și, probabil la fel ca în cazul telefoanelor, va avea o strategie de preț agresivă. Un anunț oficial ar putea fi făcut chiar săptămâna viitoare. (Reuters)

3. Negocierile dintre Microsoft și Discord au intrat într-o fază avansată, Microsoft fiind acum singura companie cu care Discord mai negociază vânzarea. Acestea s-ar putea concretiza luna viitoarea și ar putea duce la un deal de $10 miliarde sau chiar mai mult. (WSJ)

4. PUBG Mobile a câștigat peste $5 miliarde de când există, iar mai bine de jumătate din venituri, $2,7 miliarde, au venit anul trecut. Jocul celor de la Tencent are peste $1 miliard de download-uri, ceea ce înseamnă că fiecare download aduce în jur de $5. (VentureBeat)

5. CNA va supraveghea platformele online de video din România, precum YouTube, conform unui proiect de lege revenit pe agenda Guvernului. Acestea vor avea nevoie de autorizare de funcționare de la CNA, instituție care va putea cere și restricționarea sau eliminarea conținutului. (Profit.ro)

6. Europa are nevoie să investească €300 de miliarde în 5G până în 2025, dacă dorește să aibă o rețea rapidă, care să sprijine creșterea economică, se arată într-un raport BCG. În același raport se spune că €150 de miliarde sunt necesare pentru a completa rețeaua 5G în Europa și încă €150 de miliarde pentru a finaliza modernizarea infrastructurii fixe”. (Profit.ro)

7. Apple a susținut în fața autorităților australiene că opțiunile de distribuție ale dezvoltatorilor nu sunt limitate și că există alternative la App Store. Compania americană dă exemplul achizițiilor făcute în browser, pentru care nu se aplică vreun comision. (ZDNet)

8. Angajații Amazon au postat online fotografii cu sticlele (și cutiile de Pringles) în care sunt nevoiți să urineze, după ce reprezentanții companiei au lăsat să se înțeleagă că urinatul în sticle este o poveste. Șoferii Amazon susțin că sunt forțați să facă acest lucru din cauza programului și a politicilor stricte ale companiei. (Vice)

9. Medium are numeroase probleme interne, conform angajaților companiei, în ciuda celor 700.000 de abonați plătitori și a veniturilor potențiale de peste $35 de milioane. Un exemplu: Președintelui Biden îi era recomandat conținut erotic în cadrul platformei, pentru că era băgat în categoria “garbage publications”. (The Verge)

10. Samsung a anunțat o memorie DDR5 de 512GB, care poate ajunge la 7,200 Mbps, de peste două ori mai mult decât DDR4. Producătorul coreean a ajuns la 512GB folosind 8 straturi cu câte 4 chip-uri de 16GB. (HotHardware)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii au atacat Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Ucraina a suferit, săptămâna aceasta, cel mai grav atac cibernetic din istoria țării – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău