Există peste 8.000 de ATM-uri pentru Bitcoin la nivel global – Cronica de Tehnologie

1. Twitter a lansat o nouă formă de postare, care include înregistrări audio de până la 140 de secunde, ce pot fi “sparte” automat în postări multiple dacă depășesc limita și publicate sub formă de conversație. Disponibile deocamdată doar pe iOS, aceste postări audio sunt redate inclusiv în background. (Profit.ro)

2. Zoom s-a răzgândit și anunță că va oferi criptarea end-to-end tuturor utilizatorilor, inclusiv celor care folosesc produsul gratuit. Inițial, Zoom anunțase că această facilitate va fi disponibilă doar celor care plătesc. Testarea criptării va începe în iulie. (Profit.ro)

3. Departamentul de Justiție al Statelor Unite propune Congresului limitarea protecțiilor pentru platformele online stipulate în Secțiunea 230 din Communications Decency Act. Modificările ar putea deschide calea tragerii la răspundere a unor companii precum Google, Facebook și Twitter pentru conținutul postat de utilizatori. Aceasta vine în urma amenințărilor făcute de președintele Trump, după ce Twitter i-a marcat o serie de postări care conțineau informații false și încurajau violența. (Axios)

4. Donald Trump a propus anul trecut Chinei să accepte un acord comercial în schimbul renunțării la acuzațiile împotriva Huawei, se arată în cartea “The Room Where It Happened: A White House Memoir” a fostului ambasador american la Națiunile Unite și consilier pe probleme de securitate națională, John Bolton. Totul ar face parte din planul lui Trump de a obține ajutorul Chinei în alegerile de anul acesta. (WSJ)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

5. Facilitatea Shield a Amazon Web Services a reușit să atenueze un masiv atac DDoS – cel mai mare din toate timpurile – care a implicat un trafic de 2.3 Tbps. Amazon nu a specificat și ce companie a fost victima atacului care a avut loc la jumătatea lunii februarie a acestui an. (ZDNet)

6. Microsoft a încercat în 2017 să vândă tehnologii de recunoaștere facială departamentului antidrog al guvernului american, DEA, arată documentele obținute de American Civil Liberties Union. Acțiunea avea loc cu doar câteva luni înainte ca Microsoft să ceară public reglementarea tehnologiilor de recunoaștere facială. (BuzzFeed News)

7. Uber va comercializa software-ul pe care-l folosește pentru propriul serviciu de ride-hailing, urmând să-l vândă companiilor interesate. Primii clienți Uber vor fi firmele de transport în comun, începând cu cele din Marin County, California. Uber obține, astfel, o nouă sursă de venit, după o perioadă foarte dificilă pentru companie. (Bloomberg)

8. Serviciul de schimb pentru monede digitale Coinbase a lansat un framework open-source, numit Rosetta, care simplifică adăugarea și listarea noilor monede, oferind dezvoltatorilor acces la planurile necesare pentru integrarea acestora. (Coindesk)

9. Google Assistant a primit o serie de îmbunătățiri tehnice, care ar trebui să aducă mai multă viteză, fluiditate și acuratețe în interacțiuni. A fost lansat, cu aceeași ocazie, Action Builder, un instrument web prin care dezvoltării pot construi și testa acțiuni noi pentru asistentul digital. (The Verge)

10. Există peste 8.000 de ATM-uri pentru Bitcoin la nivel global, conform companiei de servicii financiare norvegiene AksjeBloggen. Numărul acestora a crescut cu 150% în ultimii doi ani, cele mai multe fiind instalate în Statele Unite și Canada. În Europa există 1,147 de ATM-uri pentru Bitcoin, cele mai multe fiind în Marea Britanie, Austria și Elveția. (Decrypt)

Ți-ar mai putea plăcea
Niciunul dintre giganții din tehnologie nu se mai află în “Top 10 companii pentru care să lucrezi” – Cronica de Tehnologie
NYTimes: Statele Unite ar fi atacat rețeaua electrică a Rusiei cu un malware – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău