Experți: Producția noilor iPhone-uri va fi întârziată de coronavirus – Cronica de Tehnologie

1. Firefox a activat DNS over HTTPS în Statele Unite, pentru care folosește serviciul Cloudflare. Acest protocol face mai dificilă pentru ISP-uri și terți urmărirea site-urilor vizitate de utilizatori. (ArsTechnica)

2. Funcțiile video ale camerelor Google Nest au fost indisponibile pentru aproximativ 16 ore din cauza unor probleme de conectivitate. De vină a fost un update la nivel de server. (9to5Google)

3. Accidentul mortal din 2018 în care a fost implicat un Tesla Model X a survenit din cauza pilotului automat, dar și a neatenției celui care trebuia să-l supravegheze, care se juca pe telefon în momentul accidentului – este concluzia investigației oficiale. (NBC Bay Area)

4. Google a lansat un update pentru Chrome, care rezolvă o problemă de securitate exploatată de hackeri în moduri și scopuri ce nu au fost făcute publice. Este deja a treia vulnerabilitate de tip 0-day în Chrome descoperită și reparată în ultimul an. (ZDNet)

5. Waymo, divizia de automobile autonome Google/Alphabet, aproape că și-a dublat numărul angajaților în ultimul an, ajungând de la aproximativ 800 la 1.500. În ultimul an, au fost angajați sute de ingineri. (The Information)

6. Producția noilor iPhone-uri va fi întârziată de coronavirus, conform unor experți și foști angajați ai companiei. Apple începe încă din primele luni ale anului să organizeze producția în masă, care debutează, de regulă, în timpul verii. Restricțiile de călătorie în China vor întârzia primele contacte cu reprezentanții producătorilor de componente. (Reuters)

7. Apple la lansa un Mac cu procesor ARM în prima jumătate a anului viitor, susține analistul Ming-Chi Kuo. Compania americană va renunța la procesoarele Intel în favoarea unor procesoare dezvoltate intern pe un proces de construcție de 5nm. (9to5mac)

8. Huawei și-a prezentat al doilea smartphone pliabil, Mate Xs (€2,499), și MatePad Pro 5G (de la  €749), una din primele tablete cu 5G. Ambele sunt versiuni parțial îmbunătățite ale unor modele de anul trecut și vor fi comercializate la nivel global. (9to5google)

9. Xbox Series X, următoarea generație a consolei de gaming Microsoft, va suporta jocuri 8K și va avea o placă video capabilă de o performanță de 12 teraflopi, de două ori mai mult decât generația actuală. (Polygon)

10. Comisia Europeană le recomandă celor din staff să folosească aplicația Signal pentru comunicarea cu persoane din exterior. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a lansat un nou update de urgență pentru Chrome, al treilea în mai puțin de patru luni – Cronica de Tehnologie
Peste un 1 miliard de iPhone-uri sunt folosite în toată lumea – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău