Experții în securitate cibernetică au descoperit un nou tip de malware pentru Linux, mai sofisticat și mai greu de depistat – Cronica de Tehnologie

1. China promite că va lua măsuri împotriva încălcării drepturilor de autor în cazul NFT-urilor, urmând să vină cu reglementări speciale în acest sens. Autoritatea din această țară spune că vizează NFT-urile create pe baza muncii altora, indiferent că este vorba de artă, filme, jocuri sau alte forme de conținut. (SCMP)

2. Experții în securitate cibernetică au descoperit un nou tip de malware pentru Linux, mai sofisticat și mai greu de depistat. Numit Shikitega, acesta folosește o codificare polimorfă și realizează o infectare în mai multe etape, vizând atât servere, cât și dispozitive IoT. Deocamdată nu este clar obiectivul final al acestui malware. (ArsTechnica)

3. Parlamentarii Republicani amenință Apple cu controale fără precedent, dacă gigantul american va monta pe iPhone cipuri dezvoltate de producătorul chinez YMTC, care ar reprezenta un risc de securitate. Apple se apără spunând că nu va folosi cipurile de la YMTC decât în China. (FT)

4. Revolut va lansa o funcție de plată, pe care o va numi Revolut Pay. Aceasta va fi disponibilă prima oară pentru pentru bilete de avion și va încerca să atragă utilizatorii cu cashback la achizițiile făcute atât pe telefon, cât și pe desktop. Printre partenerii viitorului serviciu Revolut se numără Shopify. (Bloomberg)

5. Amazon cumpără Cloostermans, o companie belgiană care dezvoltă tehnologii pentru mutarea și stivuirea paleților, precum și utilaje robotice pentru împachetarea produselor comandate. Cloostermans nu este un startup, ci o companie veche, înființată în 1884, care a funcționat privat vreme de șase generații. (TechCrunch)

Bonus: Ubisoft va dezvolta trei jocuri pentru Netflix – Mighty Quest 2, Valiant Hearts 2 și un joc Assassin’s Creed pentru telefoane. Mutarea arată că platforma americană de streaming are planuri mai ambițioase decât să ofere câteva jocuri casual, cum este cazul în prezent. (Profit.ro)

6. Intel a publicat specificațiile tehnice ale viitoarei serii de plăci video pentru desktop Arc Alchemist. Vor exista trei game, Arc 3, Arc 5 și Arc 7, care vor oferi soluții pentru casual gaming, de buget și performanță. Modelul de top va fi A770, care va avea 32 de nuclee Xe și 16GB GDDR6 RAM cu 560Gbps lățime de bandă. (Tom’s Hardware)

7. India vrea să controleze disponibilitatea aplicațiilor de împrumuturi. Banca Centrală va stabili o listă cu aplicațiile acceptate, în vreme ce ministerul de IT va urmări ca doar acestea să fie disponibile în magazinele de aplicații din această țară. (TechCrunch)

8. Meta schimbă modul în care funcționează Facebook Identifier, pentru a încerca să protejeze datele utilizatorilor de atacurile de tip scraping. Noul identificator (Pseudonymized Facebook Identifier) combină vechiul Facebook Identifier cu marcajul de timp, obținându-se astfel identificatoare unice, care se schimbă în timp și sunt mai greu de ghicit și accesat în mod repetat. (Facebook)

9. Bolt renunță să mai cumpere Wyre, pe care vroia să dea ~$1.5 miliarde. În aprilie, când a fost anunțată, aceasta urma să devină cea mai mare tranzacție crypto non-SPAC. (Axios)

10. Foști angajați Patreon susțin că întreaga echipă de securitate a companiei a fost disponibilizată săptămâna trecută. În ciuda îngrijorărilor creatorilor de conținut, care amenință că vor pleca împreună cu abonații, compania spune că măsura nu va afecta în niciun fel securitatea. (CyberScoop)

Ți-ar mai putea plăcea
India a cumpărat informații despre vulnerabilități nerezolvate din Windows pentru a spiona China și Pakistan – Cronica de Tehnologie
Tarifele Uber și Lyft au crescut cu 40% în ultimul an, în SUA – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău