Zoom a ajuns la 300 milioane de utilizatori activi zilnic – Cronica de Tehnologie

1. De anul viitor, computerele Mac vor fi dotate cu SoC-uri dezvoltate de Apple pe baza cipului A14 de 5nm folosit pentru viitorul iPhone 12. Trecerea de la cipurile Intel la cele proprii se va face treptat și va începe cu versiunile mai puțin puternice. (Bloomberg)

2. Amazon a folosit informațiile despre produselor companiilor care vând pe platforma sa de comerț electronic pentru a dezvolta propriile produse. Gigantul american a știut, astfel, ce produse să dezvolte, ce facilități să copieze și care sunt prețurile potrivite de vânzare. (WSJ)

3. Google le va cere tuturor advertiserilor să-și verifice identitatea, după ce a implementat această cerință în 2018 pentru reclamele politice. Firmele vor avea la dispoziție 30 de zile să completeze procesul de verificare a identității. (CNBC)

4. Zoom a ajuns la 300 milioane de utilizatori activi zilnic. În primele trei săptămâni ale acestui luni, Zoom a câștigat 100 milioane de utilizatori. (Profit.ro)

5. Instacart angajează alte 250.000 de persoane care să realizeze cumpărăturile. În același timp, compania extinde plata concediului medical pe durata pandemiei COVID-19. (TechCrunch)

6. O primă versiune a API-ului de urmărire a contactelor pentru platforma comună la care lucrează Google și Apple va fi disponibilă săptămâna viitoare, pe 28 aprilie. API-ul pentru tehnologia care își propune să alerteze utilizatorii și autoritățile în cazul posibilelor infectări cu COVID-19 trebuia să fie gata în luna mai, însă cele două companii au accelerat dezvoltarea. (TechCrunch)

7. Apple Music este disponibil pe televizoarele Samsung smart lansate din 2018 încoace. Este prima oară când Apple Music poate fi folosit pe altă platformă de smart TV în afară de Apple TV. (The Verge)

8. Facebook nu a renunțat la implementarea reclamelor în WhatsApp, care va avea loc după finalizarea interoperabilității dintre cele trei produse de comunicare ale companiei. Compania a pus pauză planurilor de adăugare a reclamelor în WhatsApp de teama autorităților antitrust și a reacției utilizatorilor. (Profit.ro)

9. Spot, robotul cu patru picioare dezvoltat de Boston Dynamics, ajută la aplicarea tratamentelor pentru COVID-19 în spitalul din Boston. (The Verge)

10. Apple și Universitatea Carnegie Mellon au dezvoltat împreună un sistem de inteligență artificială pentru smart home, care poate învăța ascultând sunetul ambiental. Tehnologia este importantă deoarece elimină nevoia antrenării prealabile a AI-ul, un proces costisitor și de durată. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
China a depășit SUA în ceea ce privește volumul și calitatea cercetării în domeniul inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie
Hackerii au spart serverele de e-mail ale FBI – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău