Ameropa ia un împrumut de €324 milioane – Cronica de Business

1. Negocierile dintre statul român și gigantul american Exxon Mobil pe tema exploatării gazelor din perimetrul Neptun Deep par a fi intrat într-un impas, compania americană manifestându-și intenția de a renunța la cel puțin o parte din participația de 50% pe care o deține în proiect alături de partenerii de la OMV Petrom. (Profit.ro)

2. Milionarii din Hong Kong, îngrijorați de efectele pe termen lung ale crizei politice care a pus stăpânire pe oraș, își mută banii în Singapore. (Bloomberg)

3. Grupul Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale și producători de îngrășăminte chimice din România, a semnat o facilitate de credit tip revolving multivalută în valoare de €324 milioane cu un sindicat de bănci. (Profit.ro)

4. Compania americană de biotehnologie Gilead Sciences va investi $5,1 miliarde pentru a-și mări participația în firma de cercetare farmaceutică belgiano-olandeză Galapagos, cele două entități urmând să dezvolte și să comercializeze diverse tratamente pe o perioadă de zece ani. (Reuters)

5. Elveţia va avea în următorii zece ani o jumătate de milion de locuri de muncă vacante, ca urmare a lipsei muncitorilor. Aceasta va fi cauzată de pensionări şi de schimbările structurale pe piaţa muncii, conform unei previziuni a UBS. (News.ro)

Bonus:

6. Canada și Noua Zeelandă sunt cele mai vulnerabile țări din lume în ceea ce privește „spargerea” unei bule în domeniul imobiliar. (Bloomberg)

7. Grupul Noriel, controlat de polonezii de la Enterprise Investors, a ajuns la afaceri cumulate de 231 milioane lei în 2018, în creştere cu 15% faţă de anul anterior. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
BuzzFeed preia HuffPost – Cronica de business
LVMH vrea să preia Tiffany – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău