$407.6 milioane s-au cheltuit în întreaga lume pe aplicații de Crăciun – Cronica de Tehnologie

La mulți ani, să aveți un an cât mai bun!

1. $407.6 milioane s-au cheltuit în întreaga lume pe aplicații de Crăciun, mai mult cu 34.5% YoY. Jocurile au atras $295.6 milioane, cu +27% YoY, lider fiind Honor of Kings. $54.6 milioane au fost cheltuiți doar în Europa, creșterea anuală pe continent fiind de 29%. (Sensor Tower)

2. Birourile SolarWinds din Cehia, Polonia sau Belarus ar putea constitui sursa atacurilor asupra infrastructurii digitale a administrației SUA – cel puțin aceasta este una din pistele pe care merg investigatorii. Peste 250 de companii și instituții au fost afectate de atacul pus până acum pe seama hackerilor ruși. (NY Times)

3. Ecommerce-ul din SUA crește în 2020 cu peste 30%, estimează eMarketer, care crede că Amazon a crescut cu 39% în acest an. Creșterea este aproximativ dublă față de cea de 12-16% înregistrată de comerțul electronic american în ultimii ani. (VOX)

4. WhatsApp a operat peste 1,4 miliarde de apeluri audio și video de Revelion, cu peste 50% mai mult decât în urmă cu un an. În aceeași zi, au fost realizate peste 55 de milioane de transmisiuni video live pe Facebook și Instagram. (Profit.ro)

5. Numărul smartphone-urilor activate de Crăciun a scăzut cu 23% YoY în SUA. Primele 9 locuri într-un top al activărilor făcute de Crăciun sunt ocupate de smartphone-urile Apple, în frunte cu iPhone 11. Cel mai activat model, în afară de device-urile Apple, a fost LG K30. (Flurry)

6. Amazon cumpără platforma de podcast-uri Wondery, cunoscută pentru creații precum “Dirty John”, “Dr. Death”, “Business Wars” sau “The Shrink Next Door.” Wondery va fi integrată în Amazon Music. (Amazon)

7. Coinbase, care se pregătește de listarea la bursă, va întrerupe tranzacționarea monedei virtuale XRP din 19 ianuarie. Decizia vine ca urmare a procesului intentat de SEC împotriva Ripple, care este acuzată că a încălcat legea, vânzând moneda virtuală XRP persoanelor fizice. (Coindesk)

8. Traficul din Google al trackerelor de BitTorrent cu conținut piratat a scăzut cu aproximativ o treime în perioada decembrie 2019 – noiembrie 202. Scăderea vine ca urmare a unor modificări de algoritm făcute de Google. (TorrentFreak)

9. Xiaomi lansează primul smartphone cu noul Snapdragon 888 (același chipset pe care-l va folosi și Samsung pe S21). Cel mai nou flagship al companiei chineze este Mi 11, disponibil în China pentru 611 dolari, cu un ecran de 6,8 inch și rată de refresh de 120Hz. (AnandTech)

10. Numărul abonaților la serviciile de streaming video din UK a crescut cu 34% în 2020 și este acum dublu decât numărul abonaților la operatorii tradiționali de pay-TV. Netflix, Prime Video și Disney+ au acum împreună 32,4 milioane de abonați în această țară. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Planurile Amazon privind livrările cu drone sunt încă departe de o implementare pe scară largă – Cronica de Tehnologie
Google a amânat cu o lună lansarea primei versiuni beta de Android 11 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău