Un tânăr de 16 ani, care locuiește cu mama, ar putea fi liderul Lapsus$ – Cronica de Tehnologie

1. Un tânăr de 16 ani, care locuiește cu mama, ar putea fi liderul Lapsus$, cred experții în securitate cibernetică. Aceștia au identificat șapte conturi în legătură cu grupul care a furat date de la Microsoft, Nvidia și Samsung, printre alții, însă, adolescentul britanic este considerat „creierul” grupului. (Bloomberg)

2. Americanii care au fost anul trecut victime ale atacurilor cibernetice au pierdut, în total, peste $6.9 miliarde. În 2020, această valoare era de $4.2 miliarde. Phishing-ul, neplata/nelivrarea și furtul datelor au fost cele mai frecvente infracțiuni. (Cnet)

3. Google a început să testeze o opțiune prin care plățile din Google Play se pot face cu sisteme terțe. La fel ca Apple, Google va opri comision și din plățile făcute cu sisteme terțe. Spotify este primul serviciu care poate folosi noua opțiune. (TechCrunch)

4. Apple cumpără startup-ul britanic de banking Credit Kudos, care oferă un API ce ajută creditorii să ia decizii mai bune. Valoarea tranzacției este estimată la $150 de milioane. (The Block)

5. Instacart lansează o platformă prin care își vinde software-ul magazinelor alimentare. Instacart Platform oferă soluții de e-commerce, fulfillment, reclamă, analiză și altele. (Protocol)

6. PlayStation 5 va avea Variable Refresh Rate în câteva luni, care va îmbunătăți din mai multe puncte de vedere imaginea jocurilor (artefacte, tearing, fps etc.). VRR va funcționa pe toate jocurile, inclusiv pe cele care nu-l suportă oficial. (The Verge)

7. YouTube a adăugat aproape 4.000 de episoade ale unor seriale precum Hell’s Kitchen, Andromeda și Heartland, care vor fi disponibile în SUA. Acestea vor putea fi vizionate gratuit, dar cu reclame. (Profit.ro)

8. Rusia a blocat Google News. Autoritatea locală în materie, Roskomnadzor, a justificat decizia acuzând serviciul că facilitează accesul la informații false despre operațiunea militară din Ucraina. (News.ro)

9. Arizona este primul stat american în care funcționează suportul Apple Wallet pentru acte de identitate și permise de conducere. Compania americană spune că, în curând, această facilitate va fi disponibilă și în alte state, unde va putea fi folosită pe iPhone și Apple Watch. (MacRumors)

10. Starlink se scumpește. Abonamentul lunar crește de la $99 la $110, iar starter kit-ul se scumpește cu $100, costând acum $599. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – UiPath ar putea fi evaluat la $7 miliarde, devenind cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale
SpaceX a reușit să zboare racheta Starship SN8 la o altitudine de aproximativ 12.500 metri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău