NASA a găsit în doi meteoriți căzuți pe Pământ molecule de zahăr – Cronica de Tehnologie

1. PayPal cumpără platforma de shopping și recompense Honey pentru $4 miliarde. Honey are 17 milioane de utilizatori lunari, majoritatea mileniali, care îi folosesc instrumentele de urmărire a prețurilor si a notificărilor de reduceri. (TechCrunch)

2. Google a anunțat noi reguli pentru reclamele politice, limitând microtargetarea pe baza vârstei, a genului și a localizării. De asemenea, nu se va mai putea face targetare în funcție de afilierea politică și înregistrările publice ale alegătorilor. Noile reguli vor intra în vigoare în Marea Britanie înaintea alegerilor și în la nivel global pe 6 ianuarie. (Google)

3. Sonos a cumpărat startup-ul Snips, care dezvoltă o platformă pentru asistenții virtuali ce funcționează pe difuzoare inteligente și alte dispozitive compatibile. $37.5 milioane în cash este valoarea tranzacției. (Variety)

4. Baidu a creat o enciclopedie care conține de 16 ori mai multe articole în limba chineză decât Wikipedia, cu ajutorul a aproape 7 milioane de utilizatori. (SCMP)

5. Apple a lansat carcase noi pentru iPhone 11, care arată la fel ca versiunile pentru XR și XS, dar au în plus un buton pentru camera foto, ce permite lansarea rapidă a acesteia inclusiv când telefonul este blocat. (MacRumors)

6. Radio telescopul Murchison Widefield Array, montat în vestul Australiei, a realizat o reprezentare grafică spectaculoasă care ilustrează Calea Lactee așa cum ar arăta dacă ochiul uman ar putea vedea undele radio. (CNN)

7. Un rover pentru explorarea unei luni oceanice înghețate, cum este cazul lui Enceladus, unul din cei 82 de sateliți naturali ai lui Saturn, va fi testat în Antarctica. BRUIE (Buoyant Rover for Under-Ice Exploration) este dezvoltat de Laboratorul de Propulsie Jet din Pasadena. (TechCrunch)

8. Google Earth a lansat o funcție care permite crearea de tururi virtuale suprapuse hărții pentru diverse atracții sau orașe. Se pot stabili puncte de interes, alături de lini, imagini și clipuri care să indice direcția de deplasare pe traseu. (The Verge)

9. Uber spune că numărul cererilor de acces la datele utilizatorilor din partea guvernelor din Statele Unite și Canada a crescut anul trecut cu 27%. Doar guvernul Statelor Unite a avut 3.825 de cereri pentru 21.913 conturi Uber. (TechCrunch)

10. Oamenii de știință de la NASA au găsit în doi meteoriți căzuți pe Pământ molecule de zahăr – elemente esențiale pentru evoluția vieții pe planeta noastră. Atomii de carbon din molecule sunt diferiți de cei care există pe Pământ, ceea ce înseamnă că nu poate fi vorba de o contaminare accidentală după impact. Descoperirea complică înțelegerea apariției și evoluției vieții pe Pământ. (Futurism)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a anunțat Pixel 4 și Pixel 4 XL – Cronica de Tehnologie
Guvernul din India spune că are dreptul să intercepteze și să monitorizeze comunicațiile în baza unei legi vechi de 19 ani – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău