Facebook a prezentat ochelarii inteligenți realizați împreună cu Ray-Ban – Cronica de Tehnologie

1. Startup-ul australian SunDrive anunță o realizare care ar putea crește eficiența și scădea costurile de producere a panourilor solare. Metoda de producție a SunDrive folosește cupru în locul argintului. Conform unei testări independente, panourile create astfel sunt unele dintre cele mai eficiente realizate vreodată. Următoarea provocare pentru SunDrive este producția în masă a acestei tehnologii. (Bloomberg)

2. Facebook a prezentat ochelarii inteligenți realizați împreună cu Ray-Ban. Aceștia se numesc Ray-Ban Stories și arată aproape la fel ca o pereche obișnuită de ochelari, cântărind doar cu câteva grame mai mult. Există două camere foto de 5MP și două difuzoare care pot fi folosite pentru filmări, fotografii, ascultarea conținutului audio și preluarea apelurilor de la telefon. Doar în 6 țări vor fi disponibili, la început, unde vor costa de la $299. (News.ro)

3. Kevin Lynch este noul șef al proiectului auto de la Apple, după plecare lui Doug Field la Ford. Lynch, care a venit în 2013 de la Adobe, s-a ocupat până acum de Apple Watch și zona de sănătate. (Bloomberg)

4. Medibio a lansat o aplicație care măsoară nivelul de stres. Luca, cum se numește aplicația, realizează măsurarea combinând mai multe date preluate de la telefon și device-urile wearable, precum somn, puls sau tipul activităților realizate. Un abonament costă $8 pe lună sau $46 pe an. (VentureBeat)

5. Amazon a anunțat că va începe, din octombrie, să vândă televizoare sub brand propriu. Amazon Fire TV Omni Series (high-end) și Amazon Fire TV 4-Series (affordable), vor costa între $369.99 și $1,099.99. Ambele serii sunt 4K și vor avea diagonale cuprinse între 43 și 75 de inch. Omni are în plus codec-uri audio Dolby Digital Plus, iar versiunile de 65 și 75 de inch au Dolby Vision HDR. (CNBC)

6. IRobot a prezentat o nouă versiune a aspiratorului Roomba. Principala noutate a lui  j7+, care va costa $850, este folosirea inteligenței artificiale pentru a nu mai intra în excrementele animalelor de companie și a evita cablurile de alimentare. (CNN)

7. Amazon și Microsoft au câștigat în jur de $50 de milioane din contractele de supraveghere cu Pentagonul la care Google a renunțat. Cei doi giganți au preluat contracte militare ce țineau de Project Maven, după ce Google s-a retras, la presiunea propriilor angajați. (Forbes)

8. Aproape 500.000 de nume și parole ale utilizatorilor Fortinet VPN au ajuns în posesia hackerilor. Vulnerabilitatea exploatată a fost, între timp, reparată, însă, multe dintre datele de logare rămân, în continuare, valabile. (Bleeping Computer)

9. Seria de smartphone-uri Xiaomi 11T, care urmează a fi lansată, va beneficia de 3 ani de update-uri de funcționalitate și 4 ani de update-uri de securitate, promite producătorul chinez. Xiaomi calcă, astfel, pe urmele Samsung, OnePlus și Google, care au prelungit perioada pe care furnizează update-uri smartphone-urilor cu Android. (9to5google)

10. China a încetinit ritmul în care aprobă noile jocuri online. Încetinirea este intenționată și face parte din strategia autorităților de combatere a dependenței de jocuri. Ritmul pare să fi încetinit din august, lună pentru care încă nu a fost publicată lista titlurilor aprobate. (SCMP)

Ți-ar mai putea plăcea
O dronă minusculă, construită din păstăi de arțar, a fost dezvoltată de cercetătorii din Hong Kong – Cronica de Tehnologie
Ether a crescut de trei ori mai mult decât bitcoin în prima jumătate a anului – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău