Facebook a șters 2,19 miliarde conturi false în primele trei luni, mai multe decât numărul conturilor active – Cronica dimineții

1. Rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi prorectorul aceleiaşi instituţii, Petrică-Mihail Marcoci, au fost plasaţi sub control judiciar de către DNA pentru instigare la şantaj. Cei doi au determinat un angajat al instituţiei să-i trimită jurnalistei Emilia Şercan mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţii. (News.ro)

2. Facebook a șters 2,19 miliarde conturi false în primul trimestru din acest an, un număr aproape dublu comparativ cu cel din ultimul trimestru al anului trecut, când au fost șterse 1,2 miliarde conturi. (Link)

3. Proiectul Ordonanței de Urgență pentru reglementarea serviciilor de ride-sharing a fost publicat aseară pentru dezbatere publică: Șoferii vor avea nevoie de un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane, mașinile vor fi echipate cu „un ecuson rotund cu diametrul de 10 cm”, ITP-ul trebuie făcut o dată la 6 luni, iar mașinile nu trebuie să fie mai vechi de 15 ani. (Profit.ro)

4. Partidul Muncii ar fi obţinut o victorie-surpriză în alegerile europene din Olanda, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne. Lista pentru Parlamentul European al acestui partid este deschisa de vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. (News.ro)

5. România este a cincea cea mai atractivă piață de producție din Europa și ocupă locul 12 la nivel mondial. La nivel european, piața de producție românească este depășită doar de Cehia, Polonia, Lituania și Ungaria, în timp ce la nivel mondial cele mai atractive piețe industriale sunt China, SUA, Taiwan, India și Canada. Într-un clasament în care se dă o pondere mai mare costurilor, România ocupă a doua poziție, fiind depășită doar de Lituania. (Profit.ro)

6. Anul acesta aproximativ 14.000 locuințe ar putea fi livrate în București până la sfârşitul anului stabilindu-se astfel recordul absolut post-1989 și depășind recordul de anul trecut, când au fost livrate 11.000 locuințe. (Digi24)

7. Liviu Dragnea îi cere ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să facă o analiză clară cu privire la Agenția Națională de Administrare Fiscală, spunând că instituția tratează companiile românești ca fiind infractoare, în timp ce ocolește societățile cu capital străin. „Merg ca pisicuții la multinaționale, dacă merg, la ANAF s-au tot schimbat conduceri, ministrul de Finanțe să facă o analiză”, a spus liderul PSD. (Hotnews)

8. Julian Assange, cofondatorul Wikileaks, a fost acuzat de procurorii americani de încă 17 infracțiuni, inclusiv de spionaj. Printre altele, Assange este acuzat că a dezvăluit identitatea unor străini care ajutau armata americană în diferite țări din lume. El este reținut în acest moment de autoritățile britanice. (CNBC)

9. Harvey Weinstein, femeile care l-au acuzat de hărțuire sexuală, creditorii studioului de film și procurorii din New York ar fi ajuns la o înțelegere care ar închide procesele aflate pe rol. $44 milioane vor fi plătiți victimelor și creditorilor. (WSJ)

10. Un CEO al unei bănci americane a fost acuzat că a acordat un împrumut de $16 milioane fostului șef de campanie al președintelui Trump, Paul Manafort, pentru a obține o poziție în guvernul american. (NBCNews)

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr din Vanity Fair:

Ți-ar mai putea plăcea
Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile, după o revenire a cazurilor de Covid-19 în capitala chineză – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Guvernul ar putea plafona prețurile și pentru produsele alimentare de bază

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău