Facebook a transmis guvernului turc că nu se va supune noii legislații privind platformele sociale – Cronica de Tehnologie

1. Nvidia a prezentat o nouă platformă pentru conferințe video, numită Maxine, care procesează online apelurile folosind soluțiile grafice ale companiei și îmbunătățește calitatea imaginii apelând la inteligența artificială. Printre altele, AI-ul poate reorienta fețele interlocutorilor pentru a părea că aceștia se uită direct la cameră și poate reduce traficul la 10% din necesarul pentru compresia video H.264. (The Verge)

2. John McAfee a fost arestat în Spania și urmează să fie extrădat în Statele Unite, unde este acuzat de evaziune fiscală. Antreprenorul american ar fi primit peste $23 de milioane pentru promovarea unor ICO-uri pe Twitter, dar este acuzat și de neplata taxelor pentru diverse alte activități. (Profit.ro)

3. Americanii mai reprezintă doar sub 20% din utilizatorii internetului inventat în Statele Unite, arată aceleași statistici care numără mai multe smartphone-uri în China decât în SUA și Europa de Vest la un loc. (Benedict Evans)

4. Restricțiile privind viza de muncă H-1B, implementate de administrația Trump începând cu luna iunie, determină companiile americane să-și mute birourile în alte țări, avertizează experții, care arată cum firmele de outsourcing din India au început să profite de pe urma acestui fapt. (NY Times)

5. Facebook a transmis guvernului turc că nu se va supune noii legislații privind platformele sociale, care limitează libera exprimare și impune companiilor mari să aibă sedii locale. Decizia, lăudată de militanții pentru apărarea drepturilor omului, ar putea duce la blocarea Facebook în Turcia. (FT)

6. Nexi, cea mai importantă companie de plăți din Italia, se unește cu SIA, creând o entitate cu venituri anuale de aproximativ €1.8 miliarde și o valoare de piață de peste €15 miliarde. Nou formatul grup, care va deține în jur de 70% din piața din Italia, plănuiește acum extinderea în Europa. (Reuters)

7. Politica de conținut a TikTok a fost până anul trecut stabilită de un fost oficial Chinez. Înainte să ajungă la TikTok în 2018, Cai Zheng a lucrat în cadrul ambasadei chineze la Teheran. Acesta și-a șters, între timp, profilul de pe LinkedIn. (FT)

8. Instagram extinde disponibilitatea serviciului intern de shopping, care va putea fi văzut în ambele secțiuni dedicate conținutului video. În IGTV, secțiunea de long-form video a rețelei, acesta va deveni vizibil la nivel global în zilele următoare. Până la finele anului, serviciul va fi implementat și în Reels, replica TikTok de short-form video. (Engadget)

9. Venmo lansează un card de credit ce va fi gestionat din aplicația de smartphone a companiei și care are imprimat un cod QR pentru plăți fizice și online. Oferta serviciului deținut de PayPal include un sistem ierarhic de cash back: 3% pentru categoria de plăți cu cele mai mari sume plătite, 2% pentru a doua categorie cu cei mai mulți bani cheltuiți și 1% pentru restul. (Bloomberg)

10. Majoritatea brandurilor terțe de căști au dispărut din magazinul online Apple, urmând ca același lucru să se întâmple și în magazinele fizice ale companiei. Mutarea, similară cu cea care a vizat produsele Fitbit înainte de lansarea Apple Watch, coincide cu zvonurile care vorbesc despre iminenta lansare a unei perechi de căști Apple over-ear. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Instagram lansează Reels în Brazilia – Cronica de Tehnologie
Apple a prezentat iOS 14 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău