În urmă cu doi ani, China a cerut TikTok să găzduiască un cont de propagandă, care să nu apară public ca fiind deținut de guvern – Cronica de Tehnologie

1. În urmă cu doi ani, China a cerut TikTok să găzduiască un cont de propagandă, care să nu apară public ca fiind deținut de guvern. Acesta urma să răspândească informații pozitive despre China, ca și cum ar fi fost postate de un utilizator obișnuit. Oficialii companiei au refuzat. (Bloomberg)

2. Spotify renunță să mai producă player-ul Car Thing, la doar cinci luni de când l-a lansat. Printre motivele pentru care a luat această decizie, Spotify menționează problemele de aprovizionare și cererea scăzută. Dezvoltarea dispozitivului a costat compania €31 de milioane. (MacRumors)

3. Secret Service ia în considerare dezactivarea iMessage de pe iPhone-urile angajaților. Agenția se află într-un plin scandal legat de pierderea mai multor mesaje care aveau legătură cu investigarea evenimentelor din 6 ianuarie 2021. Agenția dă vina pe sistemul de criptare E2E folosit de aplicație. (Politico)

4. Apple a avut cel mai bun Q2 din ultimii 10 ani, după ce a livrat 48 de milioane de iPhone-uri și a ajuns la o cotă de piață de 16,3%. Asta în condițiile în care piața a scăzut cu 7%, fiind livrate, în total, 291 de milioane de unități. Lider rămâne Samsung, cu 21,5% cotă de piață. (Strategy Analytics)

5. SUA și Japonia vor să dezvolte cipuri pe 2nm începând cu 2025. În acest scop, cele două țări vor deschide un centru R&D anul acesta. Colaborarea vine ca urmare a îngrijorărilor legate de tensiunile din Taiwan, țară care găzduiește o mare parte din capacitatea globală de producție a cipurilor. (Nikkei)

6. Illuminate Education, un furnizor de soluții pentru monitorizarea progresului elevilor, a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost expuse datele a peste 1 milion de elevi. Pe lângă date personale, precum nume și data nașterii, au fost expuse și calificative care descriu capacitatea sau dificultățile elevilor. (NYTimes)

7. SUA au impus restricții privind exportul către China a tehnologiilor folosite pentru dezvoltarea cipurilor. Producătorii americani de echipamente pentru dezvoltarea cipurilor au primit o înștiințare prin care li se interzice să exporte către China tehnologii care sunt folosite pentru dezvoltarea cipurilor pe 14nm sau mai avansate. (Bloomberg)

8. Uber curtează șoferii cu noi facilități, disponibile pentru început în SUA. Printre altele, șoferii vor putea vedea cât au de câștigat de pe urma unei curse înainte să o accepte, ceea ce ar putea duce la refuzarea curselor mai scurte, pentru care clientul plătește mai puțin. Asta ar putea anula una din diferențele pentru care clienții preferau Uber în locul taxiurilor. (CNBC)

9. Noul XPS 13 (de la $1,300) are un nou design, este subțire, ușor, puternic și are un ecran OLED foarte bun. Însă, pe lângă prețul foarte mare, laptopul celor de la Dell are și multe probleme, în frunte cu autonomia mică și faptul că se încălzește foarte tare, ceea ce va afecta și mai mult bateria în timp. (The Verge)

10. Amazon Drive se închide. Aplicațiile vor dispărea din magazine pe 31 octombrie, iar upload-ul va mai fi permis până pe 31 ianuarie. Suportul va fi sistat complet pe 31 decembrie 2023. Gigantul american spune că vrea să pună mai mult accent pe Amazon Photos. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Samsung a prezentat noua serie de smartphone-uri Galaxy S22 – Cronica de Tehnologie
Apple a prezentat iOS 15 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău