Facebook amână lansarea serviciului de Dating în Europa – Cronica de Tehnologie

1. Facebook amână lansarea serviciului de Dating în Europa, după ce Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda a început să verifice felul în care se face protecția datelor. Facebook ar fi vrut să-și lanseze serviciul chiar înainte de Valentine’s Day. (WSJ)

2. Essential, compania fondată de Andy Rubin, se închide. Essential acumulase investiții de $330 milioane de la companii precum Tencent, Foxconn și Amazon. (NYTimes)

3. Cererea de ingineri software a crescut pe toate segmentele anul trecut, însă de departe cea mai mare creștere, 1.400%, s-a înregistrat pe zona de AR/VR. Alte categorii cu creșteri mari sunt dezvoltarea de jocuri (146%), Computer Vision (146%) și Search (137%). (Hired)

4. Ofcom, autoritatea britanică pentru radiodifuziune, va superviza pe viitor și internetul, conform unei propuneri legislative care prevede amenzi mari și chiar închisoare pentru șefii companiilor care nu reușesc să protejeze utilizatorii de “conținutul dăunător și ilegal”. (Reuters)

5. FBI a primit anul trecut 467.361 de plângeri privind atacurile cibernetice, însumând pierderi de $3.5 miliarde. Aproape jumătate din pierderi au venit ca urmare a atacurilor asupra conturilor de email. (ZDNet)

6. Reuters va ajuta Facebook să identifice deepfake-urile și să verifice corectitudinea știrilor și a altor forme de conținut postat de utilizatori. O echipă Reuters Fact Check formată din 4 persoane va verifica conținutul în Engleză și Spaniolă trimis de cei de la Facebook. (TechCrunch)

7. Aplicația de meditație Headspace a obținut $93 milioane, $53 milioane prin funding și $40 milioane dintr-un împrumut. Headspace va încerca să se diferențieze prin instrumente dedicate bolnavilor cronici. (Axios)

8. GeForce Now, recent lansatul serviciu de streaming al Nvidia, a pierdut accesul la proprietățile Activision Blizzard, jocuri precum Call of Duty, Overwatch și World of Warcraft. Nvidia spunea în momentul lansării că a negociat termenii cu toți publisherii incluși. (The Verge)

9. GitHub deschide o subsidiară în India, a treia cea mai mare comunitate de dezvoltatori pe care o are și care a crescut cu 22% anul trecut. (VentureBeat)

10. Publicațiile de dreapta folosesc mai multe cookie-uri (227 în medie) decât cele de stânga (131 în medie), conform unei analize care a vizat cele mai populare 10.000 de site-uri. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul Indian vrea să interzică majoritatea criptomonedelor – Cronica de Tehnologie
Amazon, FedEx, DoorDash și alte companii, în special din zona de livrări, au început să renunțe la roboți – Cronica de Tehnologie