Facebook atacă comisionul de 30% cerut de Apple pentru tranzacțiile făcute prin App Store – Cronica de Tehnologie

1. Vânzarea TikTok ar putea fi pusă în pericol de noile reglementări privind comercializarea tehnologiilor ce țin de inteligența artificială din China. Un consilier guvernamental chiar le-a recomandat celor de la ByteDance să studieze noile reglementări înainte să accepte vreo ofertă. (WSJ)

2. Facebook atacă, din nou, comisionul de 30% cerut de Apple pentru tranzacțiile făcute prin App Store. De data aceasta, Facebook se plânge că Apple a eliminat un mesaj prin care utilizatorii erau înștiințați de comisionul oprit în cadrul unui nou instrument al rețelei sociale, pe care companiile afectate de pandemie îl pot folosi pentru a strânge bani. Practic, Facebook vrea să spună că Apple ia banii companiilor mici, afectate de pandemie. (Reuters)

3. Apple a închis contul de App Store al celor de la Epic Games, după povestea cu Fortnite, iar acum, din magazinul de aplicații au dispărut toate jocurile dezvoltate de Epic. În schimb, conform deciziei judecătorești, Apple nu s-a atins de celălalt cont de App Store pe care-l deține Epic și prin care care furnizează motorul grafic Unreal altor dezvoltatori de jocuri. (9to5Mac)

4. Ștergerea prea târzie a paginii Kenosha Guard, responsabilă pentru un incident armat incitat anterior pe Facebook, a fost o eroare operațională, a spus Mark Zuckerberg în cadrul discuției săptămânale cu angajații companiei. Multe voci care au pus sub semnul întrebării această decizie a companiei s-au făcut auzite în cadrul discuției ținute prin video chat. (BuzzFeed News)

5. Facebook și Google renunță la planurile de a lega Hong Kong de Statele Unite printr-un cablu submarin de internet, arătându-se preocupate de felul în care administrațiile americane și chineză ar putea folosi noua conexiune. În schimb, cablul în cauză ar urma să facă legătura cu Taiwan și Filipine. (Bloomberg)

6. Mașinile Tesla pot recunoaște limitele de viteză afișate de indicatoare, prin intermediul celui mai recent update de software. Mașina va emite notificări în cazul depășirii limitei, însă șoferul este cel care ia decizia. Există o opțiune prin care pilotul automat poate fi configurat să respecte limitările de viteză. (Electrek)

7. Samsung folosește un nou proces de producție, pe care-l numește revoluționar, pentru producerea în masă a memoriilor LPDDR5 DRAM de 16 GB. Numit “litografie ultravioletă extremă”, acest proces gravează siliconul folosind o combinație de laser și soluții chimice sensibile la lumină. Dincolo de optimizarea procesului de producție, noua tehnică va duce la crearea unor memorii mai mici (cam cu 30% mai subțiri), care va avantaja device-urile mobile, precum smartphone-uri și smartwatch-uri. (Engadget)

8. Walmart vinde două branduri pentru a se focusa mai bine pe principalul serviciu de e-commerce al companiei. S-a renunțat la magazinul de încălțăminte Shoes.com și brandul de lenjerie Bare Necessities. (Bloomberg)

9. China a oprit ridicarea unei fabrici de producție a semiconductorilor din lipsă de fonduri. Fabrica, care se construia în Wuhan, urma să coste în jur de $20 miliarde. (SCMP)

10. Vânzarea datelor de logare în jocuri furate generează anual $1 miliard. Fortnite, Roblox, Minecraft și RuneScape sunt jocurile ale căror loginuri vândute la negru însumează în jur de $700 milioane. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft negociază cumpărarea Nuance Communications, companie care dezvoltă tehnologii din sfera inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie
YouTube va organiza clipurile video în tab-uri separate, în funcție de format – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău