Unul din iPhone-urile pe care Apple le va lansa în toamnă va avea 6,7 inch – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft avertizează asupra unei vulnerabilități de Windows, care este exploatată în prezent de hackeri și pentru care încă nu există un patch. Malware-ul ajunge la utilizatori prin intermediul unui document și este activat remote la deschiderea acestuia. (TechCrunch)

2. Google lansează Stadia Makers, un program prin care încearcă să convingă dezvoltatorii independenți să creeze jocuri pentru serviciul său de streaming. Google le promite acestora finanțare, hardware gratuit și suport tehnic. (9to5Google)

3. Serviciile de streaming video, în frunte cu Disney+, au înregistrat creșteri foarte mari ale numărului de conturi noi în perioada 14-16 martie. Disney+ s-a bucurat de o triplare a numărului de abonați noi, același indicator a crescut în cazul HBO Now cu 90%, Netflix cu 47% și Apple cu 10%. (Forbes)

4. India a lansat un bot de WhatsApp pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a se informa legat de coronavirus. Dezvoltat de o companie din Mumbai, botul preia datele direct de la Ministerul Sănătății. (TechCrunch)

5. Kenya a aprobat în regim de urgență funcționarea serviciului de internet Loon, furnizat cu ajutorul baloanelor și deținut de Alphabet. Extinderea capacității de comunicare a țării este considerată esențială în lupta cu răspândirea virusului COVID-19, unde localizarea furnizată de telefoane poate juca un rol important. (FT)

6. Unul din iPhone-urile pe care Apple le va lansa în toamnă va avea 6,7 inch, urmând să devină cel mai mare smartphone făcut până acum de compania americană. Apple va implementa anul acesta și un nou tip de stabilizare a imaginii pentru camera foto, un sistem în care stabilizarea se face prin mișcarea senzorului (nu a lentilei) în concordanță cu cea a mâinii. (Profit.ro)

7. Sistemele de recunoaștere a vorbirii funcționează mai bine în cazul albilor, unde rata de interpretare greșită a cuvintelor este de 19%, decât în cel al persoanelor de culoare negrilor, unde sistemele de la Amazon, Apple, Google, IBM și Microsoft înțeleg greșit în 35% din cazuri. Diferența vine din diversitatea limitată a surselor pe care aceste sisteme sunt antrenate. (NYTimes)

8. Lilium, un startup german care construiește taxiuri zburătoare (avioane de mici dimensiuni cu decolare și aterizare verticală), primește o finanțare de $240 milioane. Primele produse finale ale companiei sunt așteptate să fie lansate în 2025. (TechCrunch)

9. Supravegherea pe scară largă a oamenilor prin intermediul smartphone-urilor și nu numai, cu scopul urmăririi nivelului de răspândire a virusului COVID-19, cum se întâmplă deja în țări precum China, Coreea de Sud, Israel și Italia, poate deschide calea abuzurilor, avertizează experții în libertățile civile. (NYTimes)

10. Foxconn, cel mai important partener Apple pentru producția de iPhone, spune că are acum suficienți oameni pentru a face față cererii. (Nikkei)

Ți-ar mai putea plăcea
De la început războiului, Ucraina a pierdut aproximativ 20% din cercetătorii de top – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – O nouă vulnerabilitate gravă descoperită în procesoarele Intel
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău