Facebook este așteptată să lanseze azi mai multe produse focusate pe audio – Cronica de Tehnologie

1. Facebook este așteptată să lanseze luni mai multe produse focusate pe audio. Printre acestea, se va număra o replică la Clubhouse (unde grupuri de utilizatori vor putea asculta și interacționa cu vorbitorul) și o aplicație pentru descoperirea podcasturilor din Spotify. Un alt produs va permite utilizatorilor să înregistreze și să posteze scurte mesaje audio direct pe Facebook. (Reuters)

2. Apple va organiza marți un eveniment, în centrul căruia se vor afla tabletele iPad – sunt așteptate versiuni noi de iPad, iPad mini și iPad Pro. Alături de acestea, ar putea să fie prezentate noi Mac-uri și mult așteptatele AirTags. (MacRumors)

3. Stocurile pentru mai multe echipamente necesare producției de cipuri au scăzut mult, în unele cazuri timpii de așteptare ajungând și la 12 luni. Ironia este că producția echipamentelor necesare dezvoltării cipurilor suferă tocmai de pe urma deficitului de cipuri. (Nikkei)

4. Pentru prima oară, NATO explorează scenarii de război în care infrastructura financiară suferă atacuri cibernetice în timpul conflictelor armate. La exercițiile derulate în cadrul evenimentului anual Locked Shields, au luat parte mai multe multe instituții și companii financiare, precum Mastercard și Bank for International Settlements. (WSJ)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

5. Google a fost găsit vinovat în Australia de inducerea în eroare a utilizatorilor. Concluzia Curții Federale din Australia vizează cazul în care Google a colectat date de localizare de la utilizatorii smartphone-urilor cu Android chiar și când aceștia dezactivau istoricul localizării. În Android, mai exista o opțiune, numită “Web & App Activity”, care trebuia și ea dezactivată pentru oprirea localizării. (The Guardian)

6. Turcia va interzice plățile cu criptomonede din 30 aprilie, considerând că acestea pot aduce mari prejudicii sistemului financiar. Decizia a afectat direct Bitcoin, care a scăzut imediat. (Reuters)

7. Producătorii celor mai importante browsere web nu vor să lucreze cu FLoC, tehnologia pe care Google o propune ca înlocuitor al cookie-urilor. Cei de la Microsoft, Mozilla, Opera, Vivaldi și Brave consideră că FLoC, contrar promisiunilor Google, va încălca intimitatea utilizatorilor, punându-i pe aceștia să accepte colectarea a milioane de puncte de date pe care nu le înțeleg. (Profit.ro)

8. Nici WordPress nu este fan FLoC, tehnologie pe care o va trata ca pe un risc de securitate și o va bloca automat începând cu luna iulie. WordPress, care stă la baza a peste 40% din site-urile web, se alătura din ce în ce mai numeroaselor voci care spun că tehnologia Google poate deveni și mai intruzivă decât cookie-urile. (Bleeping Computer)

9. Apple spune că plătește câte un penny pentru fiecare stream din Apple Music, aproximativ de două ori mai mult decât Spotify, care plătește între o treime și jumătate de penny. Plățile variază, oricum, în funcție de numeroase criterii, iar suma plătită de Apple poate să și scadă sub un penny, spun experții din industrie. (WSJ)

10. Dogecoin a crescut cu aproape 400% în ultima săptămână, ajungând acum la o valoare de piață de $40 de miliarde. Creșterea spectaculoasă a monedei virtuale, lansate mai mult ca o glumă în 2013, îi îngrijorează pe experți, care se tem de o bulă a pieței. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a făcut de peste două ori mai multe teste cu mașini autonome anul trecut comparativ cu 2019 – Cronica de Tehnologie
Companiile de crypto și blockchain au primit investiții totale de $90+ de miliarde de-a lungul timpului – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău