Facebook lansează Shops, o facilitate de comerț electronic – Cronica de Tehnologie

1. Mai multe probleme de securitate au fost descoperite în aplicația centralizată de monitorizare a pandemiei dezvoltată de Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie. Experții în securitate cer o regândire a acesteia, eventual trecerea la un sistem descentralizat, în care operațiunile sunt realizate direct pe telefon. (BBC)

2. Facebook lansează Shops, o facilitate de comerț electronic prin care paginile de Facebook și profilurile de business de pe Instagram pot dobândi un tab special în care să-și vândă produsele. Shops va deveni una din secțiunile principale ale Instagram, urmând să ia locul secțiunii Activity. Ulterior, vor fi integrate programe de fidelizare și funcții de live streaming. (Profit.ro)

3. Microsoft vrea să elimine fragmentarea creată de aplicațiile native de Windows 10 și vechile programe de desktop prin unificarea API-urilor Win32 și UWP în cadrul a ceea ce compania numește Project Reunion. Noile aplicații vor funcționa pe toate dispozitivele cu Windows 10 și vor fi cunoscute, simplu, ca “Windows apps”. (Venture Beat)

4. Apple a început să cumpere drepturile de difuzare ale unor seriale și filme mai vechi, cu care să completeze catalogul de conținut original al serviciului TV+. Acesta ajunsese în februarie la 10 milioane de utilizatori, din care doar aproximativ jumătate îl foloseau în mod activ. (Profit.ro)

5. Microsoft a construit un supercomputer cu 285.000 de nuclee de procesoare și 10.000 de plăci grafice. Dezvoltat pe platforma Azure, acesta va fi folosit pentru procesarea unor ample modele de inteligență artificială create de Open AI. Microsoft a investit anul trecut $1 miliard în Open AI, companie ce-l are printre fondatori pe Elon Musk. (Protocol)

6. Samsung a prezentat un senzor foto de 50MP, cu o dimensiune de 1/1,3-inch, care ar trebui să aducă o mai bună performanță în condiții de lumină slabă. Producătorul coreean spune că ISOCELL GN1 va oferi viteze de autofocus comparabile cu cele ale DSLR-urilor. (Engadget)

7. Google a lansat versiunea 83 de Chrome, care aduce blocarea cookie-urilor terțe în modul Incognito, extinderea suportului DNS-over-HTTPS și un nou design pentru secțiunea de securitate și intimitate din Settings. Chrome încă nu blochează cookie-urile terțe în mod implicit, cum fac Safari și Firefox. (VentureBeat)

8. Compania aeriană low-cost EasyJet a fost victima unui atac cibernetic în urma căruia au fost accesate datele de călătorie și adresele de email ale aproximativ 9 milioane de pasageri. În cazul a 2.208 dintre aceștia au fost accesate și datele cardurilor, inclusiv codul CVV de trei cifre. (BBC)

9. A fost descoperită o vulnerabilitate în protocolul Bluetooth, prin care hackerii pot recrea identitatea unui dispozitiv împerecheat, pentru a dobândi acces la device-ul cu care a fost împerecheat. Sunt afectate cipuri create de companii precum Cypress, Qualcomm, Apple, Intel, Samsung și CSR. (ZDNet)

10. Walmart va renunța la domeniul Jet.com, pe care l-a cumpărat în 2016 cu $3.3 miliarde. Vânzările online ale companiei au crescut în primul trimestru cu 74%, iar veniturile au fost de $134.6 miliarde, +8.6% YoY. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a lansat două produse audio simultan: replica la Clubhouse Live Audio Rooms și platforma de podcast-uri – Cronica de Tehnologie
Apple va lansa două noi modele iPad Pro în aprilie, cu ecrane de 11 inch și 12,9 inch – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău