Facebook renunță să mai afișeze reclame în WhatsApp – Cronica de Tehnologie

1. Facebook renunță să mai afișeze reclame în WhatsApp, cel puțin deocamdată. Gigantul american a desființat echipa care trebuia să găsească cele mai bune căi de implementare a reclamelor în WhatsApp și a scos din aplicație codul care a fost adăugat până acum în acest scop. (Profit.ro)

2. Rețele a două orașe americane au fost atacate anul trecut de hackeri susținuți de guvernele altor țări, anunță FBI într-o alertă de securitate. Hackerii au profitat de o vulnerabilitate din Microsoft SharePoint. (ZDNet)

3. Google promite 120 de jocuri noi pentru Stadia în 2020, dintre care 10 vor fi titluri exclusive și vor fi disponibile în prima jumătate a anului. În următoarele trei luni, serviciul de streaming va primi mai multe îmbunătățiri, printre care suportul pentru stream-uri 4K și controller-ul Stadia pe web și extinderea disponibilității la mai multe smartphone-uri cu Android. (Profit.ro)

4. Google va oferi o opțiune numită Premium Support pentru clienții enterprise ai serviciilor sale de cloud. Aceasta va costa de la $12.500 pe lună și promite răspunsuri în cel mult 15 minute pentru situațiile critice. (Silicon Angle)

5. NBC își va lansa serviciul de streaming pe 15 iulie și va oferi trei opțiuni: gratuit dar cu conținut limitat, $4.99 pe lună cu reclame și $9.99 fără reclame. Peacock Free va avea 7.500 de ore de conținut, în vreme ce Peacock Premium va transmite începând cu luna august meciuri din Premier League. (The Verge)

6. Turcia a deblocat accesul la Wikipedia, după ce instanța supremă a decis că blocarea a încălcat Constituția țării. Wikipedia nu a putut fi accesată în Turcia mai bine de doi ani, după ce a refuzat să șteargă unele postări în care se scrie despre legăturile acestei țări cu militanții Sirieni. (NY Times)

7. Microsoft anunță un fond pentru inovare în domeniul climei în valoare de $1 miliard și își propune să ajungă “carbon negative” până în 2030, iar până în 2050 să extragă din mediu toate emisiile de carbon pe care le-a generat de la înființare. (Microsoft)

8. Producătorul canadian de componente auto Magna renunță la parteneriatul cu Lyft, prin care se dezvoltau tehnologii autonome, așteptându-se la vânzări mai mici anul acesta. Focusul Magna se va muta pe tehnologiile de asistență ale automobilelor autonome. (Reuters)

9. Rețeaua de site-uri pentru adulți PussyCash a expus informațiile personale ale peste 4.000 de modele. 20GB de date, inclusiv documente de identitate, au putut fi accesate vreme de mai multe zile pe servere lipsite de măsuri elementare de securitate. (VPN Mentor)

10. Oamenii de știință au urmărit călătoria interstelară a fosforului, unul din elementele de bază ale vieții pe Pământ, dintr-o regiune în care se formează stele, până a ajuns pe comete. Aceștia au putut observa cum moleculele de fosfor, care fac parte din ADN-ul oamenilor, este creat în procesul de formare al unor stele foarte mari. (Space.com)

Ți-ar mai putea plăcea
Datele a peste 6,5 milioane de cetățeni israelieni înregistrați în sistemul de votare au fost publicate online – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Amazon va lansa 3.236 de sateliți pe orbita Pământului pentru a furniza internet
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău