Facebook și Instagram nu vor mai afișa știri în Canada – Cronica de Tehnologie

1. Cei doi avocați americani care și-au scris pledoaria cu ChatGPT au fost amendați cu $5,000 și mustrați, dar pot să profeseze în continuare. Pledoaria conținea cazuri și citate inventate de AI. Judecătorul le-a atras atenția celor doi asupra problemelor care derivă din depunerea unor informații false: „Partea adversă pierde timp și bani în demascarea înșelăciunii, iar timpul instanței este deturnat de la alte eforturi importante.” (NY Times)

2. Microsoft își propune să construiască un supercomputer cuantic în următorii 10 ani. Compania a atins un prag important anul trecut, când a dezvoltat capacitatea de a crea qubiți bazați pe particulele Majorana – dificil de produs, dar foarte stabili. (TechCrunch)

3. Facebook și Instagram nu vor mai afișa știri în Canada, anunță Meta. Asta după ce Senatul a votat Online News Act, care prevede că platformele online trebuie să plătească publisherii pentru știrile postate. Nu este exclus ca și Google să ia o decizie similară. (Național Post)

4. Microsoft a pierdut „războiul consolelor”, recunoaște gigantul american. Xbox este abia a treia consolă de pe piață, după cele vândute de Sony și Nintendo. Consola dezvoltată de Microsoft avea în 2021 doar 16% cotă de piață. (IGN)

5. SUA sunt îngrijorate de creșterea companiilor chinezești de cloud computing. Administrația de la Casa Albă ia în considerare inițierea unei campanii împotriva unor companii precum Alibaba și Huawei, care să pună accent pe amenințările de securitate. (NY Times)

6. Google se pregătește să introducă un nou brand pentru laptopurile companiei, pe care-l va numi Chromebook X. Sub acesta vor fi vândute laptopurile mai performante, iar primele modele ale seriei ar putea fi lansate spre finele acestui an. (9to5Google)

7. Meta a lansat un update important de software pentru căștile sale de realitate virtuală. Quest v55 se remarcă în primul rând prin sporul de performanță pe care-l aduce. Frecvențele procesorului și plăcii video de la Quest 2 vor crește cu 26%, respectiv 19%. La Quest Pro câștigurile sunt de 26% și 11%. (UploadVR)

8. COO-ul TikTok Vanessa Pappas a părăsit compania, iar noul șef de operațiuni este acum Adam Presser. Totodată, fostul executiv Disney Zenia Mucha vine la TikTok, unde va fi Chief Brand. (The Information)

9. Formatul Dolby Atmos (lansat în 2012) se poate dovedi cea mai importantă schimbare suferită de sunet în ultimii 65 de ani. Acesta oferă o experiență mai imersivă decât celelalte formate, plasând sunetul în jurul ascultătorului. 15 servicii de streaming suportă Dolby Atmos, inclusiv Apple Music, care stimulează financiar casele de discuri pentru conversia pieselor în acest format. (NY Times)

10. Autonomia, camerele și ecranul extern de dimensiuni generoase par a fi punctele forte ale pliabilului Razr Plus ($1000). Utilitatea ecranului extern, însă, nu devine disponibilă imediat utilizatorului, ci sunt necesare configurări amănunțite, la care nu se înhamă toți utilizatorii. (The Verge, review)

Ți-ar mai putea plăcea
China a depășit SUA în ceea ce privește volumul și calitatea cercetării în domeniul inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie
iPhone 14 Pro Max (cel mai scump model de iPhone) a fost cel mai vândut smartphone în prima jumătate a anului – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol
  • […] Cronica de Tehnologie: Formatul Dolby Atmos (lansat în 2012) se poate dovedi cea mai importantă schimbare suferită de […]

  • LevSt.
    iun. 23,2023 la 2023-06-23T23:02:00+03:000000000030202306

    „…$ 5,000 si mustrati… ____–-___ iar aceasta doar pentru eventuale agregari de striri false, iata cum stau lucrurile in Romania, pentru cele mai grave acte, sclavagism si folosirea copiilor in exploatare:””Zeci de traficanți de minori scăpați de răspunderea penală de cele mai înalte instanțe din România. Cum se vede „marea prescripție” de la Washington – Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Zeci de traficanți de minori scăpați de răspunderea penală de cele mai înalte instanțe din România. Cum se vede „marea prescripție” de la Washington – Departamentul de Stat al SUA critică „marea prescripție” Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Zeci de traficanți de minori scăpați de răspunderea penală de cele mai înalte instanțe din România. Cum se vede „marea prescripție” de la Washington -:critica vechementa- 5 mii de dosare penale inchise…”___–-____ marii stapani de sclavi( asa-zisa justitie -si inca la varf- este in actiune , „la datorie”…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău