Google va integra Chat, Meet și Rooms în Gmail – Cronica de Tehnologie

1. Twitter a căzut victimă unui atac al hackerilor, care au spart contul unuia sau mai multor angajați ai companiei și au accesat instrumentele de administrare ale rețelei sociale, pe care le-au folosit pentru a derula o campanie de crypto scam în care au înregimentat conturile mai multor personalități și companii. Au fost postate mesaje pe conturile lui Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple, Bitcoin, Ripple, Binance, Kim Kardashian West, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Wiz Khalifa, Warren Buffett, YouTuber MrBeast, Wendy’s, Uber, CashApp, Michael Bloomberg și alții. (Profit.ro)

2. Google va integra Chat, Meet și Rooms în Gmail, aplicație care va dobândi și funcții de colaborare pentru serviciile de office Docs, Sheets, Slides și Calendar. Integrarea, care va fi realizată atât în aplicație, cât și pe web, va viza utilizatorii G Suite în prima fază, iar Gmail va înceta să mai fie o doar aplicație de email. (TechCrunch)

3. Din 2028 vom trece la 6G, care va avea viteze maxime de transfer de 50 de ori mai mari decât 5G, spun cei de la Samsung, care cred că utilizatorii vor beneficia de viteze de 1Gbps. Tot cei de la Samsung cred că 6G-ul va acomoda de 10 ori mai multe dispozitive pe kilometru pătrat, facilitate de care va beneficia zona de IoT. (VentureBeat)

4. Donald Trump a semnat în 2018 un ordin secret prin care CIA a primit mai multă libertate de manevră în zona cibernetică. Ca urmare directă, agenția americană a derulat atacuri împotriva unor țări precum Rusia și Iran. (Yahoo News)

5. Apple a lansat iOS 13.6, care vine cu două noutăți importante: o secțiune de știri audio pentru News+ (disponibilă deocamdată doar în Statele Unite) și Car Key, o funcție care folosește NFC pentru deblocarea, pornirea și închiderea mașinilor compatibile prin intermediul iPhone. Interesant este că această funcție beneficiază de o rezervă de energie care-i permite să funcționeze până la 5 ore după ce bateria telefonului s-a descărcat. (Profit.ro)

6. Un jurnalist israelian, colaborator al mai multor publicații din această țară, care ataca criticii NSO Group, s-a dovedit a fi, de fapt, o identitate falsă, creată într-un mod elaborat, inclusiv cu ajutorul deepfake-urilor. Se presupune că este creația celor de la NSO Group, companie care vinde instrumente de hacking implicate în unele dintre cele mai notorii atacuri din ultimii ani. (Reuters)

7. Zoom a lansat un dispozitiv de comunicare all-in-one, dotat cu 8 microfoane, trei camere ultra-angulare și, bineînțeles, software-ul de comunicare al companiei. Produs de DTNE, Zoom for Home are un ecran 27 inch și costă $599. (TechCrunch)

8. Facebook va avea o secțiune dedicată combaterii miturilor și a informațiilor false care circulă în legătură cu COVID-19. “Facts About Covid-19” va face parte atât din aplicație, cât și din versiunea web a rețelei sociale și va furniza informații provenite de la Organizația Mondială a Sănătății. (CNBC)

9. Google este chemat în instanță pentru urmărirea activității utilizatorilor prin Firebase. Urmărirea, conform acuzatorilor, se făcea chiar și dacă utilizatorii dezactivau opțiunea de partajare a datelor. Firebase furnizează dezvoltatorilor de aplicații instrumente pentru suport tehnic și stocare a datelor. (Cnet)

10. Amazon, Alphabet și Microsoft sunt dați în judecată pentru folosirea fără acord a imaginilor pe baza cărora își antrenează sistemele de recunoaștere facială. Procesul, intentat în Illinois, vrea să devină un class action și îi încurajează pe toți cei care își regăsesc fotografiile în baza de date Diversity in Faces, deținută de IBM, să se alăture. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
IBM anunță că nu va mai dezvolta, nu va mai face cercetări și nici nu va mai vinde produse din sfera recunoașterii faciale – Cronica de Tehnologie
Apple negociază cu două companii chineze în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău