Facebook și Reliance Jio au început să testeze în trei orașe din India un sistem de comenzi prin intermediul WhatsApp – Cronica de Tehnologie

1. Apple amână cu o lună producția în masă a seriei iPhone 12, din cauza cererii reduse și a problemelor de manufacturare cu care încă se confruntă partenerii din Asia ai companiei, ca urmare a pandemiei. (WSJ)

2. Marea Britanie alege să meargă pe o soluție proprie pentru urmărirea contactelor și infectărilor cu COVID-19 prin intermediul smartphone-urilor. În locul instrumentului dezvoltat de Google și Apple, care funcționează descentralizat și promite o intimitate mai bună utilizatorilor, NHS spune că propria aplicație va oferi mai multe informații utile specialiștilor. (BBC)

3. Facebook și Reliance Jio au început să testeze în trei orașe din India un sistem de comenzi prin intermediul WhatsApp. Soluția celor două companii are deja 1.200 de magazine partenere și vine la puțin timp după ce Facebook a investit $5,7 miliarde în Reliance. WhatsApp are 400 milioane de utilizatori în India. (TechCrunch)

4. Samsung pierde și locul 2 pe piața din India, după ce a fost depășit de Vivo. India este o piață a marjelor mici de profit pentru producătorii de smartphone-uri, dominată de Xiaomi, care deține 30.6%. (Canalys)

5. Forwarding-ul mesajelor virale a scăzut pe WhatsApp cu 70%, după limitarea impusă la începutul lunii. Acest tip de mesaje, cu rata mare de propagare, mai pot fi retrimise doar unei singure persoane sau grup, pentru a limita răspândirea informațiilor false. (Profit.ro)

6. Amazon verifică acum comercianții prin video. Gigantul american testează în prezent un sistem de conferințe video în care peste 1.000 de comercianți din Statele Unite, Marea Britanie, China și Japonia, care au aplicat pentru înscrierea pe platforma de eCommerce, sunt verificați de la distanță. (Reuters)

7. Automation Anywhere, care concurează cu UiPath pe zona de automatizare a proceselor, pune pe liber 2.600 de angajați, adică aproximativ 10% din totalul forței de muncă. Automation Anywhere este evaluată la $6.8 miliarde. (Axios)

8. Tesla testează un sistem care le permite mașinilor să recunoască luminile semafoarelor și să încetinească sau să oprească, de la caz la caz. Încetinirea are loc inclusiv la lumina verde, însă șoferul poate anula comanda pilotului automat apăsând accelerația. (AP)

9. Starbucks va investi în China pe zona de tehnologie, în urma unui parteneriat cu Sequoia. Compania americană va realiza mai multe parteneriate cu companiile locale de food și tehnologie. (CNBC)

10. În Marea Britanie, 49% dintre startup-uri au oprit angajările, 30% au redus salariile, iar 43% au întrerupt campaniile de publicitate online, arată un sondaj la care au participat 200 de companii. (Sifted)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor avea o divizie militară spațială, Space Force – Cronica de Tehnologie
Microsoft a lansat noul browser Edge, bazat pe Chromium – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău