Google a lansat o nouă versiune a soluției Analytics de măsurare a performanței online – Cronica de Tehnologie

1. “Liderii politici folosesc pandemia ca un pretext pentru a limita libertatea de exprimare și accesul la informație“, este concluzia unui studiu realizat de Freedom House în 65 de țări, printre care nu se numără și România. Pe lângă China, Hong Kong, Rusia și Turcia, semne de întrebare ridică și deciziile recente ale administrației americane cu privire la TikTok și WeChat. (Freedom House)

2. A fost elucidat misterul memoriei instalate de Apple pe noile iPhone-uri. iPhone 12 și iPhone 12 mini au câte 4G RAM, la fel ca iPhone 11, iar cele două versiuni Pro au fost promovate la 6GB RAM. Mai multă memorie ar trebui să însemne mai puține refresh-uri neașteptate ale aplicațiilor. (MacRumors)

3. iPad OS 14 și, mai ales, iOS 14 fac device-urile Apple să pară mai personale prin modificările grafice aduse, arată o recenzie pe termen mediu a celor două sisteme de operare. Noul format al widget-urilor, App Library și interfața compactă a Siri sunt câteva dintre elementele care duc către această concluzie. (MacStories, Review)

4. Pixel 5 este criticat pentru lipsa de progres pe zona camerei foto, unul dintre aspectele la care a strălucit în anii trecuți. În schimb, la interfața simplă a sistemului de operare și construcția bună se adaugă acum durata mare de viață a bateriei. (Engadget)

5. Facebook implementează soluții de inteligență artificială pentru a descoperi electro-catalizatori care să ajute la conversia energiei solare sau generate de vânt în alți combustibili, care sunt mai ușor de stocat. În prezent, testarea catalizatorilor se află la nivelul zecilor de mii pe an, însă, cu ajutorul Universității Carnegie Mellon, Facebook crede că poate ajunge să testeze miliarde de catalizatori pe an. (CNBC)

6. Google a lansat o nouă versiune a soluției Analytics de măsurare a performanței online, care oferă mai multe informații cu ajutorul AI-ului. Google spune că datele lipsă rezultate din eliminarea suportului pentru cookie-urile terțe vor fi suplinite de previziunile făcute de AI. Printre altele, Google Analytics 4 poate facă măsurători cross-device și oferă un control mai amănunțit asupra segmentelor de date. (Search Engine Land)

7. Platforma de evenimente plătite a Zoom iese din beta și este acum disponibilă pentru toți utilizatorii. Tot acum Zoom lansează Zapps, un fel de magazin de aplicații care se integrează cu Zoom, pentru ca utilizatorii să nu mai aibă nevoie de schimbarea aplicațiilor când trebuie să acceseze un document ori să verifice stadiul unui proiect. (TechCrunch)

8. YouTube s-a hotărât să blocheze dezinformările legate de COVID-19. Nu va mai fi permis conținutul care contrazice datele autorităților locale de sănătate sau ale WHO. Până acum, abordarea YouTube era mai relaxată, blocând doar conținutul care nega existența pandemiei și promova tratamente nesusținute de cercetare. (Reuters)

9. OnePlus a lansat smartphone-ul 8T (de la €600), care se remarcă în primul rând prin sistemul foarte rapid de alimentare. Sunt necesare doar 39 de minute pentru încărcarea completă cu 65W a bateriei de 4.500 mAh, iar în doar 15 minute se încarcă suficient pentru o zi întreagă (promite producătorul). Lipsește, însă, încărcarea wireless. (Profit.ro)

10. Aplicația Apple TV va fi disponibilă, printr-un update de software, pe televizoarele Sony vândute din 2018 până în prezent – mai întâi SUA, iar până la finele anului în alte regiuni. Ca și pe televizoarele Samsung, LG și Vizio, pe care Apple TV este deja disponibilă, aplicația va permite stream-ul conținutului de pe Apple TV+. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Shopify a înregistrat o pierdere de $35,7 milioane în Q3 – Cronica de Tehnologie
Clubhouse ar putea ajunge pe Android peste aproximativ două luni – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău