Facebook testează un serviciu de video pe bază pe abonament – Cronica de Tehnologie

1. Facebook testează un serviciu de video pe bază pe abonament în parteneriat cu CollegeHumor, BritBoxTV, MotorTrend On Demand și Tastemade Plus. Lansarea va avea loc în următoarele săptămâni, iar disponibilitatea va fi limitată la nivelul Statelor Unite. (Variety)

2. Huawei a prezentat primele detalii despre sistemul de operare care ar trebui să înlocuiască Androidul pe telefoanele sale. (WSJ)

3. Apple a început să afișeze avertizări pe ecranele iPhone-urilor la care a fost înlocuită bateria într-un service neautorizat de compania americană. Avertizarea apare chiar și atunci când bateria nouă este una originală, semn că Apple are strict o problemă cu micile service-uri care-i mănâncă din piața de reparații și întreținere a iPhone-urilor. (Profit.ro)

4. Au apărut noi informații pe surse despre Pixel 4 și Pixel 4 XL. Acestea vor avea ecrane de 5,7 inch respectiv 6,3 inch, cu o rată de împrospătare de 90 Hz. Se pare că Google va trece la un sistem foto compus din două camere – 12 MP + 16 MP tele. (9to5Google)

5. Modul de realitate augmentată pentru navigarea pedestră din Google Maps este disponibil acum și pentru alte telefoane în afară de seria Pixel, inclusiv pe iPhone. Totodată, Google Maps va afișa rezervările de avion și hotel, funcție care va funcționa și offline. (Profit.ro)

6. Twitter a anunțat că a trimis partenerilor săi din greșeală datele personale ale unora dintre utilizatori, deși aceștia au optat împotriva acestui lucru. La baza acestei erori au stat două probleme tehnice care au fost rezolvate pe 5 august. (TechCrunch)

7. Kazahstanul a renunțat la implementarea sistemului de monitorizare a internetului și spune acum că nu a fost vorba decât de un test. În cadrul testului, utilizatorilor le-a fost instalat un certificat care le permitea autorităților să decripteze traficul. (Reuters)

8. Firma de livrări Postmates urmează să primească prima autorizație acordată pentru testarea roboților autonomi care transportă comenzile deplasându-se pe trotuar. Autorizația va fi valabilă în San Francisco pentru 180 de zile și permite operarea a cel mult trei roboți. (TechCrunch)

9. Ninja a ajuns la 1 milion de abonați pe Mixer în 5 zile. Popularul streamer a părăsit Twitch pentru a activa exclusiv pe platforma celor de la Microsoft. (The Verge)

10. Un studiu privind “pacientul 0” al tratamentului Facebook pentru combaterea dezinformării, Filipine, arată că situația nu s-a schimbat prea mult după 3 ani. Același lucru este valabil și pentru YouTube, iar experții sunt îngrijorați că și următoarele cicluri electorale vor fi influențate de campaniile de fake news. (BuzzFeed News)

Ți-ar mai putea plăcea
YouTube a generat peste $30 de miliarde pentru creatorii de conținut în ultimii trei ani – Cronica de Tehnologie
Singapore va fi prima țară care va folosi verificarea facială în cadrul sistemului național de identitate – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău