Microsoft negociază cumpărarea Nuance Communications, companie care dezvoltă tehnologii din sfera inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft negociază cumpărarea Nuance Communications, companie care dezvoltă tehnologii din sfera inteligenței artificiale, pentru un preț estimat la $16 miliarde. Stadiul negocierilor ar fi unul avansat, iar un anunț oficial ar putea fi făcut chiar săptămâna aceasta. (Bloomberg)

2. NASA a amânat pentru miercuri primul zbor de test al elicopterului Ingenuity, după detectarea unei erori la sistemul de rotire a elicei. Ingenuity a luat contact cu suprafața planetei Marte pe 4 aprilie și are 31 de zile să realizeze 5 teste de zbor. (The Verge)

3. Algoritmul de supraveghere a studenților în timpul examenelor, Proctorio, nu recunoaște corect fețele studenților de culoare în mai mult de jumătate din situații. De vină este modelul de recunoaștere facială OpenCV, antrenat mai mult cu poze ale albilor, care dă erori semnificative și în cazul altor grupuri de oameni. (Vice)

4. Datele a 1,3 milioane de utilizatori Clubhouse au fost postate pe un forum de hacking, însă, dincolo de nume, nu apar alte informații prin care utilizatorii să poată fi localizați și identificați. Clubhouse spune că nu este vorba de un hack, ci de copierea pur și simplu a datelor din paginile publice de profil. (News.ro)

5. Google a anunțat că va lansa anul acesta smartphone-ul Pixel 5a 5G. Compania americană a fost forțată să confirme device-ul, pentru a contra zvonurile care spuneau că, din cauza crizei de chipset-uri, acest model ar fi fost sacrificat. (Profit.ro)

6. Apple nu a vrut să lanseze iMessage pentru Android, deoarece a considerat (în 2013) că ar afecta vânzările de iPhone – părinții ar putea cumpăra copiilor telefoane ieftine cu Android. Informația este folosită de Epic în procesul cu Apple, pentru a arăta ce eforturi face Apple pentru a-și ține utilizatorii prizonieri. (Droid Life)

7. Criza de cipuri afectează și ISP-urile din SUA, unde timpii de așteptare pentru comenzile de routere ajung acum și la 60 de săptămâni. Stocurile vor fi limitate în următoarea jumătate de an și nu este exclusă nici golirea completă a inventarului de routere. (Bloomberg)

8. O vulnerabilitate a Zoom, care permite executarea de la distanță a codului, poate afecta utilizatorii aflați în timpul unui apel video. Compania spune că lucrează la un patch, însă, până atunci, utilizatorii rămân expuși. (Malware Bytes)

9. Peste 1.300 de angajați Alphabet au semnat o scrisoare deschisă prin care cer încetarea protejării hărțuitorilor. După ieșirea la iveală a unui nou incident de hărțuire sexuală, angajații care au semnat scrisoare acuză Alphabet de o adevărată tradiție de protejare a hărțuitorului, în locul victimei. (The Verge)

10. Unul din inginerii seniori ai Apple crede că măsurile de securitate luate pentru protejarea App Store de malware sunt foarte slabe și că sistemul de review-uri este și el foarte permisiv. Apple este slab echipată pentru a depista atacurile sofisticate, mai susține Eric Friedman, șeful diviziei FEAR (Fraud Engineering Algorithms and Risk), din cadrul companiei. (FT)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință au creat o serie de roboți capabili să învețe singuri și să se adapteze – Cronica de Tehnologie
Google a eliminat din Play Store aproape 600 de aplicații care făceau fraudă cu reclame – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău