Faimosul magazin londonez Selfridges, scos la vânzare – Cronica de Business

1. Cifra de afaceri din industria HoReCa și cea a ospitalității a scăzut în anul 2020 cu 35% față de 2019, la 17,9 miliarde de lei, în comparație cu 27,5 miliarde de lei în 2019, ca urmare a pandemiei. (News.ro)

2. Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au preluat 5% din Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie care a închis recent un plasament privat, atrăgând 13,7 milioane lei de la investitorii Bursei de Valori București. (Profit.ro)

3. Faimosul magazin Selfridges din Londra este de vânzare și, împreună cu încă trei entități din lanț, localizate în Manchester și Dublin, ar putea fi evaluat la circa £4 miliarde. Din sumă, jumătate reprezintă valoarea imobilelor în care sunt situate magazinele. (The Times)

4. Gigantul chinez de ride hailing Didi a înregistrat o pierdere de $1,6 miliarde în 2020. Aranjorii ofertei publice inițiale sunt Goldman Sachs, Morgan Stanley și JPMorgan Chase. (Bloomberg)

5. Eightfold AI, un startup care folosește inteligența artificială în domeniul resurselor umane, a atras $220 milioane de la investitori, printre care și Vision Fund 2 al SoftBank, la o evaluare de $2,1 miliarde. (Tech Crunch)

6. Cognizant Technology Solutions România (fostă Softvision) Cluj-Napoca, fondată de antreprenorul local Laurențiu Russo în 1994 și cumpărată în 2018 de gigantul american Cognizant, a înregistrat anul trecut o majorare de 13,7% a cifrei de afaceri, până  la valoarea de 444,4 milioane lei. Profitul net a urcat la 32,5 milioane lei, de la 27 milioane de lei în 2019. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
BRD Societe Generale, minus 47% la profit – Cronica de Business
Rothschild iese din real estate-ul românesc, Axel Springer s-ar putea delista, iar SoftBank girează cu acțiunile Uber – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău