FBI, DEA și Departamentul de Justiție al Statelor Unite au fost dați în judecată pentru că folosesc tehnologii de recunoaștere facială la nivel național – Cronica de Tehnologie

1. Huawei a livrat 41.5 milioane de smartphone-uri în China, în ultimul trimestru, crescându-și cota de piață domestică cu 66% YoY. Huawei are acum o cotă de piață de 42% în China. Scăderea pieței de smartphone-uri din China s-a redus în Q3 la -3%. (Canalys)

2. Grupul de hackeri chinezi APT41 accesează și salvează pe scară largă SMS-urile trimise în rețelele operatorilor telecom. APT41 folosește în acest sens un malware numit MESSAGETAP, care dobândește conținutul mesajelor, codul IMSI și numerele de telefon ale expeditorului și destinatarului. (FireEye)

3. Uniunea Libertăților Civile Americane (ACLU) dă în judecată FBI, DEA și Departamentul de Justiție al Statelor Unite, acuzându-le că au pus bazele unui sistem de supraveghere la nivel național care folosește tehnologii de recunoaștere facială. (Washington Post)

4. Profitul Samsung a scăzut cu 56% față de de anul trecut, fiind în Q3 de $6.6 miliarde. Din cele $53 miliarde venituri totale, aproximativ $25,2 miliarde au fost generate de divizia de telefoane, care și-a crescut veniturile de la an la cu 17,4%. Pierderea este generată în principal de scăderea cererii pentru cipuri. (Cnet)

5. Peste 21 milioane de date de autentificare aparținând companiilor din Fortune 500 sunt scoase la vânzare pe dark web. Dintre acestea, 16 milioane au fost furate doar în ultimul an. (SecurityWeek)

6. Nintendo a vândut 4.8 milioane de console Switch în Q2, cu 50% mai mult decât în urmă cu an. Compania japoneză a înregistrat un profit de $615 milioane la $2.5 miliarde venituri. (Bloomberg)

7. Acțiunile Pinterest au scăzut cu 20% după ce compania a anunțat o pierdere netă de $125 milioane în Q3 (de la $19 milioane pierdere în urmă cu un an). Numărul utilizatorilor activi lunar a crescut cu 28%, ajungând la 322 milioane. (CNBC)

8. Guido van Rossum, creatorul limbajului de programare Python, pleacă de la Dropbox după șase ani și jumătate pentru a se pensiona. (Dropbox)

9. Spotify testează o aplicație pentru copii, care conține în jur 6.000 de cântece și 80 playlist-uri selectate și recomandate de o echipă editorială. Compania suedeză vrea să folosească Spotify Kids pentru a promova pachetele Family, care costă în Statele Unite $15 pe lună. (Profit.ro)

10. Incognito Mode este disponibil în versiunea de Android a aplicației Google Maps. Opțiunea, care poate fi activată apăsând pe poza profil și selectând “Turn on Incognito mode”, funcționează într-un mod similar facilității cu același nume din Chrome și nu salvează istoricul localizării. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Primul medicament creat exclusiv de inteligența artificială a intrat în faza testelor clinice – Cronica de Tehnologie
Parlamentul European a votat în favoarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău