Facebook lansează aplicațiile Messenger pentru Windows și Mac – Cronica de Tehnologie

1.  Zoom anunță că a ajuns la 200 milioane de utilizatori zilnici, după ce în decembrie avea 10 milioane, și îngheață dezvoltarea produsului în următoarele 90 de zile pentru a se concentra pe creșterea securității. (Profit.ro)

2. Facebook lansează aplicațiile Messenger pentru Windows și Mac, cu suport pentru apeluri video, notificări, GIF-uri și chiar dark mode. Limita pentru apeluri video este de 8 persoane. (Profit.ro)

3. Urmașul lui iPhone SE se va numi tot iPhone SE și va fi disponibil în alb, negru și roșu. Acesta ar urma să aibă trei variante din punctul de vedere al spațiului de stocare: 64GB, 128GB și 256GB. (Profit.ro)

4. În primul trimestru, s-au cheltuit $23.4 miliarde pe aplicații, $15 miliarde revenind aplicațiilor de iOS și $8.3 miliarde ajungând la cele de Android. Izolarea socială a contribuit în aceeași perioadă la creșterea timpului mediu petrecut săptămânal folosind aplicațiile mobile cu 20% față de anul trecut. (TechCrunch)

5. Intel anunță a 10-a generație de procesoare Core pentru laptopuri. Pentru prima oară, acestea depășesc pragul de 5.0GHz. (The Verge)

6. Apple confirmă, din greșeală, în cadrul unui clip video de suport tehnic, un produs încă nelansat, ce se numește AirTags. Ar trebui să fie vorba despre niște plăcuțe cu Bluetooth, care se pot atașa obiectelor pentru localizarea acestora prin intermediul aplicației “Find My” de pe iPhone. (Appleosophy)

7. NSO Group promovează o soluție software capabilă să monitorizeze și să prevadă răspândirea virusului COVID-19, folosind informațiile furnizate de telefoane. Aplicația ar fi deja testată în anumite țări și ar respecta legislația GDPR, conform companiei care a produs și vândut malware folosit în mai multe atacuri din ultimii ani. (BBC)

8. Google a decis să închidă aplicația Neighbourly, care va mai funcționa doar până pe 12 mai. Neighbourly își propunea să faciliteze explorarea orașelor cu ajutorul localnicilor, însă nu s-a bucurat de adopția dorită de producător. (TheNextWeb)

9. Amazon nu mai vinde oamenilor obișnuiți anumite produse medicale, precum măștile de protecție, ci doar spitalelor și organizațiilor guvernamentale. (Vox)

10. Binance cumpără agregatorul de informații privind valoarea și volumul de schimb al criptomonedelor CoinMarketCap. În urma tranzacției estimate la $300 milioane, Binance vrea să treacă CoinMarketCap de la un model de business bazat pe reclame, la unul pe bază de abonament. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Google lucrează la un sistem de Electronic ID pentru Android
Google Chrome folosește peste 11.000 de cookie-uri pentru a urmări acțiunile utilizatorilor săi – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău