Festivalul de jazz EUROPAfest începe vineri la Bucureşti – Cronica de Divertisment

1. Una dintre premierele săptămânii în cinematografele din România este “Escape Room: Tournament of Champions” (“Scapă, dacă poți 2! Turneul campionilor”), o continuare a filmului din 2019. În noua producție, şase oameni se află blocaţi fără voia lor într-o altă serie de camere de evadare și descoperă ce au în comun pentru a supravieţui.

2. Dacă preferi filmele cu mai multă acțiune, una dintre opțiuni este “Gunpowder Milkshake” (“Milkshake exploziv”), în care Karen Gillian interpretează rolul unei asasine profesioniste care ratează o misiune. Aceasta este nevoită să facă echipă cu mama ei, care o abandonase la vârsta de 12 ani, cu ajutorul căreia luptă împotriva angajatorilor săi.

3. Cei mici vor fi răsfățați cu două animații. Una dintre ele este “Space Jam: A New Legacy” (“Space Jam: O nouă eră”), în care celebrul jucător de baschet LeBron James își unește forțele cu Bugs Bunny, Lola Bunny și întreaga bandă de Looney Tunes pentru a câștiga un meci de baschet împotriva unei echipe campioane formată din jucători cu Inteligență Artificială. Cealaltă animație a săptămânii este “Luca”, în care Luca este un băiețel care trăiește o vară de neuitat pe Riviera italiană, dar care în realitate este un monstru marin dintr-o altă lume.

4. La cinema rulează și filmul românesc istoric “Și atunci, ce e libertatea?”, în care un profesor de istorie din Herculane, soția lui și alți 7 oameni sunt deportați în Câmpia Bărăganului. Filmul are la bază contextul istoric în care 40000 de oameni au fost deportați de comuniști din Banat în Bărăgan în 1951 în ceea ce ulterior s-a numit “Siberia românească”.

5. Ediția din acest an a festivalului de jazz EUROPAfest începe astăzi și se desfășoară până în 24 iulie la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României din București. La festival vor participa artiști din 20 țări. Prețul unui bilet este cuprins între 70 lei și 100 lei și include și o vizită la Muzeul Național de Artă. Accesul este permis doar persoanelor vaccinate și celor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen. (IaBilet)

Bonus 1: Grupul Clever a lansat PrimaPlay, o platformă de streaming online pe care pot fi urmatite în direct posturile de televiziune LookSport, LookSport+, LookSport 2, LookSport 3, Prima TV, Profit TV, Agro TV, Cinemaraton și Comedy Est. Accesul la aceste canale este permis inclusiv în afara țării. Costul unui abonament este de 30 de lei pe lună, iar în primele 7 zile accesul este gratuit. (PrimaPlay)

6. Piesa de teatru “Stupid Fucking Bird” a dramaturgului american Aaron Posner rulează vineri și sâmbătă, cu începere de la ora 19:30, în Sala Pictură a Teatrului Național din București. Piesa este regizată de Răzvan Oprea, iar prețul unui bilet este de 40 lei. Elevii, studenții și pensionarii plătesc 20 lei. (Teatrul Național)

7. Serialul-documentar “Naomi Osaka” are astăzi premiera pe Netflix. Documentarul explorează rădăcinile culturale ale jucătoarei japoneze de tenis Naomi Osaka, fost număr 1 mondial, dar și provocările pe care le-a avut de înfruntat pe terenul de tenis și în calitate de lider în devenire.

8. Filmul SF “Terminator: Dark Fate” (2019) cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal va putea fi urmărit de duminică, 18 iulie, pe platforma HBO Go. Dani Ramos (Natalia Reyes) trăiește o viață simplă în Mexico City, împreună cu fratele ei (Diego Boneta) și cu tatăl lor, când un nou Terminator Rev-9 (Gabriel Luna) călătorește în timp pentru a o vâna și a o ucide. Unica lor speranță este un Terminator T-800 interpretat de Schwarzenegger.

9. Drama rusească “Cernobyl 1986” va putea fi urmărită pe Netflix începând de miercuri, 21 iulie. Filmul spune povestea pompierului Alexey, care se retrage din activitate după ce se împacă cu o fostă iubită. În urma dezastrului de la Cernobâl, acesta este însă nevoit să reintre în activitate.

10. Netflix a publicat primul teaser pentru sezonul 2 al serialului “The Witcher”, bazat pe romanul omonim al scriitorului polonez Andrzej Sapkowski. Noul sezon va avea premiera globală pe platforma de streaming în 17 decembrie.

Bonus 2: Serviciul de streaming Amazon Prime Video va include în ofertă filme de acțiune produse de Universal Pictures, care vor fi disponibile la 4 luni după debutul pe platforma Peacock a celor de la Comcast. Unul dintre primele filme incluse în cadrul acestui acord este “Jurassic World: Dominion”, care va avea premiera în Statele Unite în 10 iunie 2022. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a fost reprogramat pentru perioada 31 iulie – 9 august – Cronica de Divertisment
20 dintre cele 23 de filme din universul Universul Cinematic Marvel pot fi vizionate pe HBO Go – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău