Festivalul Filmului Francez are loc în București și alte 12 orașe până în 26 martie – Cronica de Divertisment 206

1. Filmul cu super-eroi “Shazam! Fury of the Gods” (“Shazam! Furia zeilor”) are astăzi premiera la cinema. Înzestrat cu puterile zeilor, Billy Batson (Shazam) și frații săi adoptivi învață cum să jongleze viețile de adolescenți cu alter-ego-urile de supereroi adulți. Dar când Fiicele lui Atlas sosesc pe Pământ în căutarea magiei ce le-a fost furată, Billy și familia lui sunt împinși într-o luptă pentru superputeri, viețile lor și soarta întregii planete.

2. Thriller-ul SF “65” poate fi urmărit de astăzi la cinema. După un accident devastator pe o planetă necunoscută, pilotul Mills (Adam Driver) descoperă rapid că a rămas blocat pe Pământ cu 65 de milioane de ani în urmă. Împreună cu un alt supraviețuitor, el trebuie să-și croiască drum pe un teren necunoscut plin de creaturi preistorice periculoase într-o luptă epică pentru supraviețuire.

3. Coproducția europeană “To the North” (“Spre nord”) regizată de Mihai Mincan are astăzi premiera în cinematografe. Inspirată din fapte reale, acțiunea se petrece pe mare în 1966, când un marinar filipinez descoperă un pasager român care s-a urcat clandestin pe vas. Marinarul intră într-un joc periculos pentru a-l salva pe pasager.

4. Alte două producții europene au premiera în acest weekend. Filmul italian “La cena perfetta” (“Cina perfectă”) este o poveste de dragoste între un mafiot bun la suflet și o profesionistă din lumea gastronomiei.

Între timp, producția maghiară “Hadik” se petrece în 1757, când András Hadik a primit misiunea să înainteze în secret la Berlin cu unitățile sale de husari (ostași din cavaleria maghiară în Evul Mediu) pentru a captura capitala în absența regelui prusac Frederic al II-lea al Prusiei.

5. Festivalul Filmului Francez are loc până în 26 martie în București și alte 12 orașe din întreaga țară, printre care se numără Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Tema ediției din acest an este “Cinéma, mon amour”, iar festivalul va include și o discuție despre viitorul sălilor de cinema în România. În București vor fi proiectate filme în fiecare zi la Cinema Elvire Popesco, în timp ce în restul orașelor vor avea loc proiecții timp de 3-4 zile, în special în weekend. (Festival FF, Programul complet)

6. Serialul dramatic “Extrapolations”, cu actorul Kit Harington (interpretul personajului Jon Snow din “Games of Thrones”) într-unul dintre rolurile principale, are astăzi premiera pe platforma de streaming Apple TV+. Serialul dramatic explorează schimbările climatice din viitor din mai multe perspective: fiecare episod se petrece cu câțiva ani mai târziu, pentru a scoate în evidență cum s-a schimbat clima între timp.

7. Documentarul în trei părți “Waco: American Apocalypse” are premiera pe Netflix miercuri, 22 martie, și spune povestea masacrului de la Waco, Texas, din 1993, când cultul religios Branch Davidians condus de David Koresh s-a luptat timp de 51 de zile cu guvernul federal.

8. Documentarul “Bono & The Edge: A Sort of Homecoming with Dave Letterman” are premiera astăzi pe platforma de streaming Disney+. În cadrul producției, David Letterman se alătură celebrilor muzicieni Bono și The Edge din cadrul trupei U2 în timpul primei sale vizite efectuate în Dublin.

9. Hulu a publicat primul trailer pentru sezonul 3 al serialului “Only Murders În the Building” cu Meryl Streep și Paul Rudd. Serialul de comedie urmărește trei străini pasionați de investigații criminalistice care se trezesc brusc implicați într-o astfel de anchetă. În România, serialul este disponibil pe platforma de streaming Disney+. (Urban)

10. Serviciul de streaming Netflix a introdus opțiunea de personalizare a subtitrărilor în aplicațiile dedicate televizoarelor smart. Utilizatorii pot seta dimensiunea textului între trei variante și pot alege stilul de afișare dintre patru variante, inclusiv ca textul să fie galben. Netflix este unul dintre puținele servicii care până acum nu aveau opțiunea de personalizare a subtitrărilor pe televizoare. (Profit)

Ți-ar mai putea plăcea
Drama „Air” cu Ben Affleck și Matt Damon, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment
Week-end Neversea 2019 – Cronica de Divertisment