Festivalul Înghețatei Bune, în acest weekend, la hotelul Caro – Cronica de Divertisment

Filmul „The Big Trip // “Aventură în natură” este o simpatică poveste de animație, care va cuceri publicurile de toate vârstele, fiind plină de aventură, neprevăzut, personaje unu’ și-unu’ și foarte mult umor.  Filmul “The Big Trip // Aventură în natură” este distribuit în cinematografele din România de Forum Film România și are premiera pe 30 august, fiind disponibil în format 3D, dublat.

1. Sfârșitul verii aduce pe marile ecrane producția (“The Kitchen”) (“Bucătăria Iadului”), în care trei femei curajoase se află într-o postură ingrată după ce soții lor mafioți sunt arestați de FBI. Rămase fără protecție și venituri, cele trei femei decid să preia controlul mafiei irlandeze pentru a-și menține statutul în celebrul cartier american Hell’s Kitchen, care dă și numele filmului. Personajele principale sunt interpretate de Elisabeth Moss, Melissa McCarthy și Tiffany Haddish, iar acțiunea filmului are loc în 1978. (IMDB)

2. Dacă nu te tentează filmele de acțiune, alternativa este reprezentată de horror-ul “Scary Stories to Tell în the Dark” (“Povești de groază de spus pe întuneric”), în care mai mulți adolescenți curioși pătrund într-o casă părăsită în care a locuit o fată care a dispărut misterios cu mai mulți ani în urmă. După ce descoperă o carte, o serie de monștri din jurnalul fetei prind viață și îi terorizează pe adolescenți. (IMDB)

3. În schimb, dacă vrei să te relaxezi, o poți face la filmul de comedie franco-belgian “Raoul Taburin” (“Secretul lui Raoul Taburin”). Raoul este specialist în repararea bicicletelor, însă are și un secret: nu este capabil să-și mențină echilibrul pe două roți. Filmul este o adaptare după benzile desenate realizate de Jean-Jacques Sempe. (IMDB)

4. Filmul românesc “De ce eu?” în regia lui Tudor Giurgiu poate fi urmărit din această lună și pe platforma de streaming Netflix. Lansat în 2015 și bazat pe fapte reale, filmul spune povestea unui tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un caz de corupție în România anilor 2015. Ancheta are însă implicații la nivel înalt și îi spulberă încrederea în sistemul de justiție. (Netflix)

5. Sâmbătă, 24 august, la Romaero Băneasa are loc o nouă ediție a evenimentului Bucharest Internațional Air Show (BIAS). Spectatorii vor putea urmări numeroase acrobații aeriene începând cu ora 09:00, iar printre cele mai așteptate reprezentații se numără Baltic Bees (11:00), F16 și MIG 21 (13:30) sau Jurgis Kairys (11:00, 17:00 și 19:00). La încheiere va avea loc un foc de artificii și un concert al formației 3 Sud Est. Intrarea spectatorilor este liberă, însă organizatorii avertizează că nu există locuri de parcare. (BIAS)

6. Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică se desfășoară în perioada 23-25 august la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 70 de gimnaste din 23 de țări vor participa la această competiție, care are loc cu numai două săptămâni înainte de Campionatul Mondial de Calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Un abonament pentru toate cele trei zile costă între 120 lei și 220 lei, însă pot fi achiziționate și bilete pentru fiecare zi în parte. (IaBilet)

7. Evenimentul Focus in the Park se desfășoară în perioada 22-25 august în Parcul Sub Arini din Sibiu. Organizatorii au pregătit concerte susținute de nume precum Vița de Vie, Subcarpați, FiRMA, Implant pentru Refuz, I’m The Trip, MoonSound sau Disconnected, dar și evenimentele cu nume sugestive Street Food în the Park, Craft Beer în the Park și Wine Garden în the Park. (Primăria Sibiu)

8. A zecea ediție a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale (VSLO) va avea loc în perioada 23 august – 1 septembrie la Vama Veche, acolo unde vor fi prezenţi cunoscuţi fotografi din Europa şi SUA. În program sunt incluse workshop-uri şi seminarii de fotografie, film, pictură şi sculptură care vor avea loc în spaţiile La Frontieră, Papă la Şoni şi Acolo, iar accesul publicului este gratuit. (News)

9. În perioada 23-25 august, pe pajiștea Hotelului Caro din București va avea loc Festivalul Înghețatei Bune. Vizitatorii vor putea alege sortimentele preferate dintre cele expuse de cei 12 furnizori de înghețată artizanală care și-au anunțat prezența la eveniment, iar organizatorii promit diverse evenimente pe parcursul fiecărei zile, inclusiv o serie de concerte. Biletul de acces pentru o zi costă 20 de lei, iar copiii au intrarea gratuită. (Eventim)

10. Miercuri, 28 august, va începe cea de-a 76-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Venezia, în cadrul căreia au fost selectate 21 de filme. Alte 18 filme clasice restaurate vor fi prezentate la Venice Classics, iar 10 documentare, printre care și “Colectiv” realizat de Alexander Nanau, vor participa în afara concursului propriu-zis. (Lista completă de filme selectate este aici, un top 10 cu cele mai bune selecții este aici, iar site-ul oficial este aici)

Ți-ar mai putea plăcea
Week-end Neversea 2019 – Cronica de Divertisment
Ultimul film a lui Tarantino e în cinematografe – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău