Festivalul Internațional de Teatru Sibiu începe astăzi – Cronica de Divertisment

1. Filmul biografic “Elvis” este premiera săptămânii în cinematografele din România. Producția prezintă povestea vieții lui Elvis (interpretat de Austin Butler) din perspectiva managerului său Tom Parker (Tom Hanks), pe parcursul unei perioade de 20 de ani, de la ascensiune până la vedetă fără precedent. Olivia DeJonge interpretează rolul Priscillei Presley.

2. Tot la cinema apare astăzi și filmul horror “The Black Phone” (“Telefonul negru”), în care un băiat de 13 ani este răpit și închis într-un subsol izolat fonic. Copilul va fi însă ajutat de vocile victimelor anterioare ale răpitorului prin intermediul apelurilor primite la un telefon deconectat de la rețea.

3. Filmul românesc al săptămânii este “Anul pierdut 1986”, în care Irina, învățătoare în satul în care locuiește, este sub presiunea familiei de a face avort după accidentul nuclear de la Cernobâl, pentru a evita eventualele malformații ale copilului nenăscut.

4. O temă asemănătoare este abordată și în producția franceză “L’événement” (“Evenimentul”), în care o tânără decide să avorteze după o sarcină nedorită pentru a-și putea termina studiile. Acțiunea se petrece în Franța anului 1963.

5. Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS) începe astăzi la Sibiu și va avea loc până în 3 iulie. Ca în fiecare an, festivalul include piese de teatru, dansuri, expoziții sau spectacole de circ, iar acestea se vor desfășura atât în teatre, cât și în aer liber. Cei care nu ajung în Sibiu pot urmări toate evenimentele online pe baza unui abonament cu preț unic de 400 lei. (FITS)

Bonus: HBO Max va produce un nou spin-off pentru celebrul serial “Game of Thrones” care îl va avea în centrul atenției pe Kit Harington, interpretul popularului personaj Jon Snow. Pentru moment nu se cunosc alte detalii despre noul serial, întrucât acesta este abia în faza incipientă de producție. În schimb, “House Of The Dragon”, un prequel pentru același serial, va avea premiera pe platformă în 21 august și urmărește aventurile Casei Targaryen cu 200 de ani înainte de evenimentele din “Game of Thrones”. (Huffington Post)

6. Al patrulea sezon al serialului Westworld va avea premiera pe platforma HBO Max duminică, 26 iunie, după o pauză de peste 2 ani. Acțiunea se petrece la 7 ani după finalul sezonului 3 și reprezintă o “odisee neagră despre soarta vieții artificiale pe Pământ”.

7. Noul serial de comedie “Man vs bee” cu Ronan Atkinson în rolul principal are astăzi premiera pe platforma Netflix. Atkinson interpretează rolul unui bărbat care se angajează să aibă grijă de un conac de lux, însă ajunge la un adevărat război cu o… albină.

8. Noul film de acțiune și aventură “The Man From Toronto” este disponibil de astăzi pe Netflix. În urma unei identificări greșite la o cazare de pe Airbnb, un asasin interpretat de Woody Harrelson trebuie să facă echipă cu un antreprenor interpretat de Kevin Hart în speranța că amândoi vor rămâne în viață.

9. Celebrul serial “Money Heist” are parte acum de o versiune sud-coreeană: “Money Heist: Korea” are astăzi premiera pe Netflix și propune un scenariu deja bine-cunoscut: hoții vor să fure bani și trebuie să gestioneze luarea de ostatici împreună cu “creierul” misterios al întregului plan.

10. Artistul italian Eros Ramazzotti va susține un concert la Sala Palatului din București în 23 aprilie 2023. Biletele au fost depuse puse joi în vânzare la prețuri promoționale cuprinse între 239 lei și 609 lei pentru primele 100 de bilete din fiecare categorie. Ulterior, biletele vor avea prețuri între 300 lei și 650 lei. (IaBilet)

Ți-ar mai putea plăcea
Ultimul „Rambo” e în cinematografe din acest weekend – Cronica de Divertisment
20 dintre cele 23 de filme din universul Universul Cinematic Marvel pot fi vizionate pe HBO Go – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău