“The Hitman’s Wife’s Bodyguard” și “Mortal Kombat”, premierele săptămânii la cinema – Cronică de Divertisment

1. “The Hitman’s Wife’s Bodyguard” (“Hitman’s Bodyguard 2: Nevasta asasinului”) este cea mai importantă premieră a săptămânii la cinema, în special datorită distribuției. Ciudatul cuplu format din bodyguardul Michael Bryce (Ryan Reynolds) și asasinul Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) este forțat să revină în acțiune de către soția lui Darius, escroaca Sonia Kincaid (Salma Hayek). În curând, cei trei descoperă un complot global și sunt singurii care pot împiedica producerea unui dezastru în Europa.

2. “Mortal Kombat” este un remake al filmului din 1995 și are în centrul atenției un bărbat inofensiv care își descoperă potențialul de luptător în momentul în care este prins într-o confruntare între luptătorii Pământului și monștrii din Outworld. Pentru a salva planeta, el trebuie să câștige turneul de arte marțiale cunoscut sub numele de Mortal Kombat.

3. Cei mici pot urmări la cinema animația Disney “Raya and the Last Dragon” (“Raya și ultimul dragon”), care o are în prim-plan pe tânăra războinică Raya. Aceasta caută ultimul dragon legendar din tărâmul fantastic Kumandra pentru a salva lumea de o forță malefică.

4. Ca alternative, tot în acest weekend au premiera documentarul “Ieșirea trenurilor din gară” în regia lui Radu Jude despre Pogromul de la Iaşi, drama misterioasă “The Unholy” (“Altarul”) despre o fată vizitată de Fecioara Maria și comedia franceză “Mandibules” (“Mandibule”), inspirată puternică din “Dumb and Dumber”.

5. Documentarul britanic “Everest” (2015) va avea premiera pe HBO Go duminică, 16 iunie. Producția prezintă dezastrul de pe Muntele Everest din mai 1996, atunci când 8 alpiniști au murit după ce au fost surprinși de viscol în timp ce încercau să coboare.

Bonus: AppleTV+ a publicat un teaser video pentru al doilea sezon al serialului “The Morning Show”, care va avea premiera în 17 septembrie. Jennifer Aniston şi Reese Witherspoon interpretează rolurile a doua jurnaliste care denunță atmosfera toxică de lucru de la popularul show de televiziune, din cauza practicilor neortodoxe ale prezentatorului.

6. Filmul de acțiune “The Transporter” (Curierul”) (2002), cu Jason Statham în rolul principal, poate fi urmărit pe HBO Go începând de astăzi. Statham interpretează rolul lui Frank, un curier care transportă bunuri fără să pună întrebări suplimentare. Lucrurile se complică atunci când noul colet este reprezentat de o tânără frumoasă care a fost răpită.

7. Filmul dramatic “Fatherhood” (2021) are astăzi premiera pe platforma Netflix. Inspirat din fapte reale, filmul prezintă greutățile cu care se confruntă un tată după ce soția sa încetează în mod neașteptat din viață la doar o zi după nașterea fiicei lor.

8. Cele 4 filme nominalizate la categoria Cel mai bun film european la Premiile Gopo pot fi urmărite gratuit pe platforma TIFF Unlimited în perioada 18-19 iunie. Cele patru filme sunt “Les Miserables” (“Mizerabilii”), “IlTraditore” (“Trădătorul”), “It Must Be Heaven” (“Paradisul, probabil”) şi “Sorry We MissedYou” (“În absenţa dvs.”). Gala Premiilor Gopo va avea loc marți, 29 iunie. (News.ro)

9. Ediția din acest an a festivalului pentru public tânăr KINOdiseea va avea loc în perioada 19-20 iunie la Opera Comică pentru Copii. La această ediție vor rula filme precum „Binti” (+9 ani), „Jackie şi Oopjen” (+7 ani), „F vine de la Fericire” (“H is for Happiness”) +10 ani sau „Triple Trouble” +8 ani. Prețul unui bilet este de 10 lei. (News.ro)

10. Trupa Vama va susține primul concert cu public din acest an în 29 iulie la Arenele Romane din București. Concertul va marca lansarea a două noi piese, iar numărul maxim de spectatori va fi de 2500. Fanii vor avea acces la eveniment doar dacă prezintă adeverință de vaccinare, iar primele 200 de bilete costă 79 lei (acces general) și 99 lei (Golden Circle), însă concertul va fi transmis și pe internet pentru 35 lei. (IaBilet)

Fotografia editiei: Filmul “Raya și ultimul dragon”, o aventură epică produsă de Studiourile de Animație Disney, spune povestea unei lumi fantastice – Kumandra – unde, acum mult timp, oamenii și dragonii trăiau împreună în pace și armonie. Legătura dintre cele două specii era atât de strânsă, încât atunci când o forță malefică a amenințat tărâmul, dragonii s-au sacrificat ca să îi salveze pe oameni. “Raya și ultimul dragon”, este distribuit în România de Forum Film România și are premiera în cinematografe în data de 18 iunie 2021, în format dublat (2D și 3D)

Ți-ar mai putea plăcea
Filmul de acțiune Expend4bles cu Jason Statham și Sylvester Stallone, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment
Filmul Black Panther: Wakanda Forever este premiera săptămânii la cinema – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău