Festivalul TIFF Oradea are loc în acest weekend – Cronica de Divertisment 128

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este documentarul românesc “România sălbatică”. Documentarul are la bază imaginile filmate timp de 7 ani de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale. Producția a câștigat premiul publicului la TIFF.

2. Cei mici se vor putea delecta la cinema la animația “The Boss Baby: Family Business” (“Boss Baby: Afaceri de familie”. În continuarea primului film al seriei din urmă cu 4 ani, Tim și fratele său Ted au devenit adulți și s-au îndepărtat, însă un nou bebe-șef cu abordare modernă este pe punctul să-i reunească și să inspire dezvoltarea unei afaceri de familie.

3. Tot în acest weekend are loc și premiera unui alt film românesc, “Câmp de maci”, care descrie o zi din viața lui Cristi, un tânăr jandarm din București. Acesta participă la o intervenție într-un cinematograf unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+.

4. Teatrul Odeon din București deschide noua stagiune cu spectacolul “Persona” după Ingmar Bergman, care are loc astăzi de la ora 19:30 la Sala Studio. Sâmbătă, 18 noiembrie, va avea loc spectacolul “Cui i-e frică de Virginia Woolf?” după Edward Albee, în timp ce duminică este programată piesa “Soldatul de ciocolată (sau Armele şi omul)” după Bernard Shaw. (Teatrul Odeon)

5. Astăzi începe a patra ediție a Festivalului Internațional de Film TIFF Oradea, care se desfășoară până duminică, 19 septembrie, și în cadrul căreia vor fi proiectate cele mai apreciate filme de la ediția principală a festivalului de la Cluj-Napoca. Festivalul va fi deschis de “Luca”, cel mai nou film al lui Horaţiu Mălăele, care va fi proiectat astăzi de la 20:30 în Piața Unirii. Din program face parte și documentarul “România sălbatică” (sâmbătă, ora 20:45, la Palatul Baroc Open Air), dar și producțiile “Lecţii de persană/ Persian Lessons” sau “Anii noştri de glorie”. (News.ro, Program complet TIFF Oradea)

6. Grădina Botanică organizează la sfârșitul acestei săptămâni “Weekend Sessions”, un program de picnicuri cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop-indie, poezie și degustări de la antreprenori locali. Sâmbătă, 18 septembrie, sunt programate sesiuni muzicale de la Mara Halunga & Cauê de Marinis Project, Paul Ballo Accoustic, Mariniña Trio – Luz del Mar și sesiuni de poezie cu Tara Skurtu, iar duminică, 19 septembrie, vor avea loc sesiuni muzicale de la Doi de Jazz, Duo Cristi Horia & Mateus Mai-Antal, The Amsterdams și sesiuni de poezie cu Tara Skurtu. Prețul unui bilet valabil pentru o zi este de 60 lei. (Eventbook)

7. Complexul expozițional Romexpo din București găzduiește sâmbătă și duminică concertul Symposium Experience – BBB 2021. Pe parcursul celor două zile vor urca pe scenă GrasuXXL, Paraziții, Puya, Azteca su Șatra Benz. Prețul unui bilet cu acces general în ambele zile costă 80 lei (pre-sale) sau 130 lei (după epuizarea stocului pre-sale). (IaBilet)

8. Smiley va susține marți, 21 septembrie, de la ora 21:30, un concert la Hard Rock Cafe din București, în cadrul căruia artistul va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale. Prețul unui bilet cu acces general, cu loc la masă, este de 149 lei. (IaBilet)

9. Netflix propune două documentare care au premiera astăzi. Documentarul “Solar System: The Secrets of the Univers” dezvăluie elemente inedite despre planetele din Sistemul Solar și lunile acestora.

Între timp, documentarul “Sharks: Monster of the Media” prezintă date științifice despre comportamentul rechinilor, care sunt considerați pe nedrept ucigași din cauza numeroaselor filme cu acest subiect.

10. Al treilea sezon al serialului “Sex Education” are premiera astăzi pe Netflix. Serialul spune povestea unui adolescent și a mamei sale, care este terapeută de sex. Împreună cu un coleg de școală, aceștia dezvolta la școală o clinică clandestină de terapie sexuală.

Bonus: Serviciile de streaming au publicat trailere pentru două seriale mult așteptate. Netflix a dezvăluit un prim teaser trailer pentru al treilea sezon al serialului “Narcos: Mexico”, ocazie cu care a confirmat și data premierei: 5 noiembrie.

Între timp, Disney+ a publicat primul trailer pentru noul serial Hawkeye. Serialul are la bază supereroul Hawkeye din universul Marvel Comics, iar acțiunea se petrece la New York. Fostul Avenger Clint Barton vrea să petreacă sărbătorile de Crăciun acasă, însă o prezență din trecutul său îl obliga să se alieze cu Kate Bishop, o tânără de 22 de ani care vrea să devină Super Eroină. Serialul va avea premiera pe platformă în 24 noiembrie.

Ți-ar mai putea plăcea
Premieră săptămânii la cinema este “Maria, Regina României” – Cronica de Divertisment
Doctor Strange in the Multiverse of Madness, în weekend la cinema – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău