Filmul “Capra cu trei iezi” cu Maia Morgenstern are premiera la cinema – Cronica de Divertisment

1. Filmul horror “The Devil’s Light” (“Lumina infernului”) are astăzi premiera la cinema. Ca răspuns la creșterea globală a posedărilor demonice, sora Ann se înscrie la o școală de exorcism redeschisă de Biserica Catolică. Ajunsă în linia întâi alături de colegul ei, Părintele Dante (Christian Navarro), sora Ann luptă pentru a salva sufletul unei copile despre care crede că este posedată de același demon care i-a chinuit mama cu ani în urmă.

2. O altă premieră la cinema este “The Woman King” (“Femeia rege”), o producție a cărei acțiune se petrece în secolul al XVIII-lea. Nanisca, cel mai remarcabil general al amazoanelor, trebuie să înfrunte invazia franceză și triburile din jur care încearcă să-i distrugă onoarea și să-i înrobească poporul.

3. Filmul românesc “Capra cu trei iezi” cu Maia Morgenstern în rolul principal poate fi urmărit de astăzi în cinematografe. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești românești, filmul se petrece în România rurală a secolului al XIX-lea, când o văduvă cu 3 copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică.

4. Noul film german “All Quiet on the Western Front” are astăzi premiera pe platforma Netflix. Filmul îl are în centrul atenției pe un adolescent de 17 ani care se alătura luptelor de pe frontul de vest din primul Război Mondial, însă entuziasmul său inițial este curmat brusc de realitățile dure ale războiului.

5. Orchestra Naţională Radio susține astăzi de la ora 19:00 un concert la Sala Radio din București care îl va avea ca dirijor pe Gheorghe Costin. Biletele de acces costă între 48 lei și 80 lei. Programul complet al săptămânii este disponibil pe site-ul oficial. (Orchestra Radio)

6. Orchestra Naţională de Jazz a Franţei va susţine marți, 1 noiembrie, un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din Bucureşti. În cadrul concertului, orchestra va prezenta cel mai nou material discografic, numit “Rituels”. Orchestra a revenit în România pentru prima oară după o pauză de 30 de ani și a mai susținut concerte la Sibiu și Ploiești. (News.ro)

7. Bruce Dickinson, membru al celebrei trupe rock Iron Maiden, împreună cu alți cântăreți și cu orchestra simfonică completă a Bucharest Film Orchestra oferă muzica lui Jon Lord și Deep Purple într-un concert care va avea loc în 15 martie 2023 la Sala Palatului din București. Prețurile biletelor variază între 259 lei și 489 lei și nu includ comisioanele. (IaBilet)

8. Apple a publicat primul trailer pentru al doilea sezon al serialului “Slow Horses” cu Gary Oldman în rolul principal. Serialul spune povestea mai multor agenți secreți britanici izolați într-un departament special al MI5 din cauza unor greșeli majore comise spre finalul carierei. Noul sezon va avea premiera pe platforma Apple TV+ în 3 decembrie. (Apple)

9. National Geographic prezintă la Bucureşti expoziţia “Femeia: Un secol de schimbare”. Expoziția include fotografii selectate din arhivele Național Geographic care ilustrează trecutul şi viitorul femeilor din întreaga lume, viaţa lor de zi cu zi, înţelepciunea şi frumuseţea lor. Printre figurile care vor fi prezentate în cadrul expoziţiei se numără şi portrete ale româncelor Mihaela Noroc – unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi din lume, Aurora Simionescu – astrofizician român şi Florica Topârceanu – prima femeie biolog român care a studiat viaţa în Antarctica. Expoziția are loc la centrul comercial Park Lake din București până în 17 noiembrie. (News.ro)

10. Începând din 24 octombrie, Apple a mărit prețul abonamentului pentru serviciul de streaming Apple TV+ din SUA de la 5 dolari la 7 dolari pe lună, echivalentul unei scumpiri cu 40%. Până acum, Apple TV+ era unul dintre cele mai accesibile servicii de acest gen. Prețul va fi acum similar cu cel pe care îl va percepe Netflix pentru noul abonament Basic with Ads, care va costa tot 7 dolari pe lună, dar va include reclame. (Appe TV+)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple TV+ va produce un documentar despre Louis Armstrong – Cronica de Divertisment
Festivalul de Film TIFF începe astăzi la Cluj-Napoca – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău