Filmul de aventuri Uncharted, în weekend la cinema – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este filmul de aventuri “Uncharted”, cu Tom Holland, Mark Wahlberg și Antonio Banderas în rolurile principale. Holland și Wahlberg fac pereche pentru a recupera o comoară care i-a aparținut lui Ferdinand Magellan, însă pentru asta trebuie să lupte cu cel care se considera moștenitorul de drept al averii (Banderas).

2. Channing Tatum este regizorul și actorul principal al producției “Dog” (“Dog. Un câine de legendă”), disponibilă de astăzi la cinema. El interpretează rolul unui fost grănicer care pleacă de-a lungul coastei Pacificului la o înmormântare împreună cu câinele său Lulu, o femelă din rasa Malinois belgian.

3. Filmul european al săptămânii este “Petite maman” (“Mami”), o producție franceză în care o față de 8 ani se aventurează în pădurea unde mama ei Marion se juca în copilărie. Într-una dintre zile, ea întâlnește o fată cu același nume ca al mamei ei.

4. Orchestra Națională Radio din București găzduiește astăzi, de la ora 19:00, spectacolul “Seară scoțiană”, câștigător al Concursului Internațional George Enescu. Spctacolul îi are în centrul atenției pe dirijorul Rumon Gamba și solistul Valentin Șerban, care va cânta la vioară. Biletele au prețuri de 20 lei, 30 lei sau 40 lei. (Orchestra Națională Radio)

5. Piesa de teatru “Dineu cu proști” de Francis Veber în regia lui Ion Caramitru poate fi urmărită vineri, sâmbătă sau duminică la Teatrul Național din București. În fiecare dintre cele trei zile, piesa începe la ora 20:00, iar prețul unui bilet este de 60 lei, 80 lei sau 100 lei. (Teatrul Național)

Bonus: Amazon a publicat primul trailer pentru noul serial The Rings of Power inspirat din seria The Lord of the Rings. Primul sezon va fi disponibil pe platforma Prime Video începând din 2 septembrie.

6. Opera “Nunta lui Figaro” cu muzică compusă de Wolfgang Amadeus Mozart poate fi urmărită sâmbătă, 19 februarie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București. Biletele au prețuri de 50 lei, 90 lei sau 110 lei. (Opera Națională București)

7. Artistul Jimmy Carr va susține două spectacole de stand up comedy în România în toamna acestui an. Comedianul va putea fi urmărit în 17 octombrie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, spectacol la care biletele costă 190 lei sau 240 lei. A doua zi, în 18 octombrie, același spectacol va avea loc și la Sala Palatului din București, iar biletele au prețuri cuprinse între 99 lei și 299 lei. (IaBilet)

8. Noul documentar “Icahn: The Restless Billionaire” realizat de HBO este disponibil pe platforma de streaming HBO Go. Documentarul explorează deciziile luate de finanțatorul Carl Icahn, recunoscut la nivel global pentru preluarea pachetelor majoritare de acțiuni la o serie de companii pe care le presează ulterior să facă schimbări de care să beneficieze în mod direct acționarii. Icahn are o avere estimată la circa 20 de miliarde de dolari.

9. Documentarul “Downfall: The Case Against Boeing” produs de Netflix are astăzi premiera pe platformă. Documentarul abordează evenimentele petrecute în urma a două accidente aviatice cu aeronave Boeing 737 MAX în octombrie 2018 și martie 2019, soldate cu 346 de morți. În urma accidentelor, avioanele Boeing 737 MAX au fost retrase din circulație până în noiembrie 2020.

10. Al doilea sezon al serialului de comedie “Space Force” are astăzi premiera pe Netflix. Producția are în centrul atenției un grup de oameni care pun bazele celei de-a șasea ramuri a Forțelor Armate Americane, și anume Forța Spațială.

Ți-ar mai putea plăcea
Toate cele 26 de filme din seria James Bond vor fi disponibile pe platforma HBO Go – Cronica de Divertisment
“Tenet” va putea fi urmărit pe platforma HBO GO începând de duminică, 26 septembrie – Cronica de Divertisment