Filmul horror Renfield cu Nicholas Cage, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment

1. Filmul românesc “Boss” în regia lui Bogdan Mirică are vineri avanpremiera în cinematografele din România, cu o singură proiecție pe zi pe tot parcursul săptămânii. În film, un șofer de ambulanță participă la un jaf armat împreună cu alți trei bărbați abia cunoscuți, iar în scurt timp suspectează că unul dintre aceștia manipulează ancheta poliției. Șoferul începe să investigheze ce se întâmplă și intră într-o spirală a fricii.

2. Filmul horror “Renfield” (“Asistentul vampirului”) cu Nicholas Cage în rolul lui Dracula are astăzi premiera la cinema. Dracula se confruntă cu probleme în momentul în care asistentul său Renfield (Nicholas Hoult) încearcă să descopere cum ar fi viața fără să stea permanent în umbra sa.

Un alt film horror cu premiera în această săptămână este “Evil Dead Rise” (“Cartea morților: Posesie demonică”, despre două surori îndepărtate a căror reuniune este întreruptă de apariția demonilor ce posedează oameni.

3. Cei mici pot urmări la cinema animația “Moonbound” (“Aventuri până la Lună și înapoi”), în care Peter pornește într-o călătorie magică pentru a o salva pe sora să Anne, care a fost răpită de Omul Lunii și care o ține prizonieră pe Lună.

De asemenea, pe ecrane rulează și animația japoneză “Suzume no tojimari” (“Suzume”), în care o față de 17 ani ajuta un bărbat misterios să închidă o serie de uși prin care se revarsă dezastre asupra Japoniei.

4. Pasionații de filme europene pot vedea la cinema două producții franceze. “L’innocent” (“Inocentul”) este o comedie în care Abel face tot posibilul să o împiedice pe mama sa în vârstă de 60 de ani să se căsătorească cu un fost deținut.

Între timp, “La syndicaliste” (“Sindicalista”) este o dramă în care șefa sindicatului unei multinaționale din domeniul energiei nucleare este agresată în urma denunțurilor cu privire la afacerile secrete din domeniul nuclear francez și trebuie să lupte singură pentru a afla adevărul.

5. Astăzi începe American Independent Film Festival, care se va desfășura până luni la București (Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie) și până duminică la Cluj-Napoca (Cinema Arta și Cinema Victoria). În prima zi sunt proiectate filmele “A Thousand and One”, care a obținut marele premiu al juriului la Festivalul Sundance din acest an, și primul episod al serialului românesc “Spy / Master”, care va putea fi urmărit pe platforma HBO Max începând din luna mai. (Program complet București, program complet Cluj-Napoca)

6. Festivalul de artă vizuală în aer liber Spotlight începe astăzi și se desfășoară până duminică în intervalul orar 19:30 – 23:00. În cadrul evenimentului, clădiri celebre din Bucureşti prind viaţă prin videomapping, locuri iconice sunt populate de instalaţii multimedia, iar statuile oraşului sunt animate prin proiecţii de light art. (News.ro, Spotlight Festival)

7. Serialul “Django”, care a fost filmat integral în România, va fi disponibil pe televiziunea prin satelit Focus SAT începând de luni, 24 aprilie. Acțiunea se petrece în Vestul Sălbatic în anii 1860-1870, când Django o găsește pe fiica sa dispărută în urmă cu 8 ani într-un orășel plin de proscriși, femei și bărbați de toate rasele și credințele. (Focus SAT)

8. Noul serial documentar “Secrets of the Elephants” (“Secretele elefanților”) realizat pentru National Geographic va avea premiera pe platforma Disney+ sâmbăta, 22 aprilie. Documentarul este produs de celebrul regizor James Cameron și narat de actrița Natalie Portman și explorează mai multe familii de elefanți de pe Glob.

9. Filmul “Ghosted” cu Chris Evans într-unul dintre rolurile principale are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Evans interpretează rolul unui bărbat care se îndrăgostește după prima întâlnire cu o femeie, pentru ca ulterior să descopere că aceasta este agent secret. În curând, cei doi sunt prinși într-o aventură pentru a salva lumea.

10. Documentarul în cinci părți “Wild Isles” narat de David Attenborough are astăzi premiera pe platforma Amazon Prime Video. Producția oferă o perspectivă inedită asupra Insulelor Britanice, un arhipelag de insule din care fac parte Marea Britanie, Irlanda și câteva insule mai mici. Documentarul a fost filmat cu camere speciale pentru a surpinde atât viața de noapte a animalelor, cât și fotografii macro pentru detalii. Documentarul a fost realizat pe parcursul a trei ani cu camere video 4K.

Ți-ar mai putea plăcea
Noul serial SF german “Tribes of Europa” (“Triburile Europei”) are astăzi premiera pe Netflix – Cronica de Divertisment
Jocul “World of Warcraft: Shadowlands” va fi lansat oficial luni, 23 noiembrie – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău