Filmul românesc “Maria, Regina României” este disponibil din luna decembrie pe HBO Go – Cronica de Divertisment

1. Filmul românesc “Maria, Regina României” (2019) este disponibil din luna decembrie pe HBO Go. Acțiunea se petrece în primăvara anului 1919, atunci când România traversează o perioadă dificilă după primul Război Mondial. Regina Maria participă la Conferința de Pace de la Paris pentru a convinge liderii puternici ai lumii să recunoască oficial Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Regina Maria este interpretată de actrița Roxana Lupu, în timp ce regia este semnată de Alexis Cahill și Brigitte Drodtloff. (Trailer)

2. Pasionații de filme clasice și istorice pot urmări de astăzi pe Netflix filmul “Mank” cu Gary Oldman în rolul principal. În cadrul producției, scenaristul alcoolic Herman J. Mankiewicz oferă o perspectivă plină de umor caustic despre Hollywoodul din anii ’30. În tot acest timp, el încearcă să termine romanul “Cetățeanul Kane”. (Trailer)

3. Documentarul francez “Room 2806: The Accusation” va avea premiera pe Netflix luni, 7 decembrie. Documentarul explică scandalul sexual din 2011 în care a fost implicat politicianul francez Dominique Strauss-Kahn, care la acea vreme era directorul executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI). Pe atunci, politicianul era considerat viitorul președinte al Franței. (Trailer)

4. Serialul documentar “The Surgeon’s Cut” va avea premiera pe Netflix miercuri, 9 decembrie. Serialul expune viața și cariera a patru chirurgi renumiți, care se confruntă cu numeroase provocări în timpul operațiilor, dar și în viața de familie. (Trailer)

5. Al treilea și ultimul sezon al serialului “Tin Star” va avea premiera pe HBO Go joi, 10 decembrie. Serialul continuă povestea familiei formată din Jack, Angela și Anna, care se întoarce în Liverpool pentru a-i înfrunta pe cei mai periculoși inamici din trecut. Victoria în această luptă le va asigura liniștea și libertatea. (Trailer)

6. Serialul românesc “Lara” va avea premiera pe Netflix joi, 10 decembrie. Produs începând din anul 2017, serialul o are în centrul atenției pe adolescenta amnezică Lara, aflată în orașul ficțional Lost City. După ce fuge dintr-un orfelinat, Lara încearcă să-și recapete memoria pentru a putea să revină acasă, însă călătoria ei este presărată cu numeroase evenimente, inclusiv o răpire de către mafia locală. Serialul a ajuns deja la sezonul 3, iar toate episoadele sunt disponibile oficial și pe canalul de Youtube MixtonMusic, unde a generat peste 20 de milioane de vizualizări. (Trailer, MixtonMusic)

7. Filarmonica George Enescu din București a transmis în această săptămână un concert cu muzică de Beethoven interpretată de Orchestra Simfonică. Evenimentul a avut loc pe scena Ateneului Roman sub bagheta dirijorului englez Jonathan Berman, iar înregistrarea integrală poate fi urmărită pe canalul oficial de Youtube. (Filarmonica George Enescu)

8. Festivalul de Muzică Veche București este în plină desfășurare în această perioadă și este transmis integral pe Youtube. Astăzi, de la ora 19:00, poate fi urmărit evenimentul “Dulce carmen et melodum” cu muzică de dans, muzică ușoară și cântece de petrecere din Franța, Spania, Italia și Transilvania din secolul al XVI-lea și până în secolul al XIX-lea. Sâmbătă va avea loc concertul Haendel vs. Haendel cu soprana Cristina Vasilache, violoniștii Mircea Ionescu și Rafael Butaru, violoncelistul Ciprian Câmpean și clavecinista Raluca Enea. Ambele spectacole pot fi urmărite în direct pe pagina oficială de Youtube, acolo unde sunt disponibile deja și celelalte evenimente ale festivalului. (Profit.ro, Festivalul de Muzică Veche București)

9. Teatro alla Scala din Milano, una dintre cele mai faimoase opere din lume, va transmite luni, 7 decembrie, o gală muzicală fără public. Evenimentul va fi condus de dirijorul italian Riccardo Chailly, iar printre artiști se numără Plácido Domingo, Ildar Abdrazakov, Roberto Alagna, Carlos Álvarez, Piotr Beczala, Rosa Feola sau Juan Diego Flórez. Unele piese vor fi transmise în direct, în timp ce altele sunt pre-inregistrate din cauza dificultăților de călătorie din această perioadă. (Urban)

10. Grupul Discovery va lansa în 4 ianuarie propriul serviciu de streaming, Discovery+. În Statele Unite, abonamentul lunar va costa 5 dolari (cu reclame) sau 7 dolari (fără reclame) și va include acces la circa 2500 de seriale documentare cu peste 55000 de episoade transmise anterior de posturi TV precum Discovery Channel, HGTV, Food Network, A&E, History Channel şi Lifetime. În plus, în Europa, serviciul Discovery+ va oferi acces și la conținutul transmis de postul cu tematică sportivă Eurosport. Pentru moment, Discovery nu a anunțat dacă serviciul va fi disponibil și în România. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Fast X, noul film din seria Fast and Furious, are astăzi premiera la cinema – Cronica de Divertisment
Un serial despre Martin Luther King Jr. și Malcolm X are astăzi premiera pe Disney+ – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău