Filmul SF Transformers: Rise of the Beasts are astăzi premiera la cinema – Cronica de Divertisment

1. Filmul SF “Transformers: Rise of the Beasts” (“Transformers: Ascensiunea bestiilor”) este premiera săptămânii în cinematografele din România. Noul film cu roboți care se transformă este o incursiune în jurul lumii în anii ‘90 alături de Autoboți și introduce o nouă facțiune de Transformers numită Maximals, care li se va alătura că aliați în lupta pentru Pământ.

2. În rețeaua de cinematografe HappyCinema rulează începând de astăzi documentarul “Titian. The Empire of Color” (“Tițian. Imperiul culorii”), care spune povestea lui Tițian, pictorul oficial al republicii venețiene în timpul Renașterii.

3. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) începe astăzi la Cluj-Napoca și se desfășoară până în 18 iunie. În Competiția Oficială sunt înscrise producții precum “Unchiul” (“The Uncle”), “Funny Games” sau “Noemie zice da” (“Noémie dit oui”). Prețul unui bilet la un film este de 20 de lei, iar un abonament pentru 10 proiecții costă 170 lei. O parte dintre filme pot fi urmărite pe platforma online TIFF Unlimited pentru 20 lei per producție. (TIFF, TIFF Unlimited)

4. Al șaselea sezon al popularului serial “Black Mirror” va avea premiera pe platforma Netflix joi, 15 iunie. Producătorii afirmă că noul sezon va fi cel mai impredictibil de până acum și este compus din cinci episoade distincte care au fost filmate în Marea Britanie și Spania.

5. Thriller-ul psihologic “The Crowded Room” cu Tom Holland în rolul principal are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Acțiunea se petrece în Manhattan în 1979, atunci când un tânăr este arestat pentru o crimă șocantă, iar un detectiv trebuie să rezolve misterul.

Bonus: În România se filmează până în luna august mini-serialul “The Gray House”, care este produs de două companii deținute de Kevin Costner și Morgan Freeman. Serialul spune povestea unor femei care au răsturnat destinul Războiului Civil American în favoarea Nordului prin realizarea primei rețele de spionaj de succes formată din femei. (Urban)

6. Al doilea sezon al serialului-documentar “Our Planet” va putea fi urmărit pe Netflix începând de miercuri, 14 iunie. Noul sezon se concentrează pe migrația animalelor și oferă o nouă perspectivă asupra poveștilor dramatice din lumea naturală.

7. Sezoanele 7 și 8 ale popularului serial american de comedie de război “M*A*S*H” difuzat între anii 1972-1983 sunt disponibile din această săptămână pe platforma Disney+. În perioada următoare vor fi disponibile și ultimele 3 sezoane.

8. Filmul “Avatar: The Way of Water” (“Avatar: Calea apei”) regizat de James Cameron, care a avut premiera la cinema în decembrie, este disponibil din această săptămână pe platforma Disney+. Filmul este o continuare a producției “Avatar” din 2009 în care Sam Worthington și Zoe Saldaña revin în rolurile lui Jake Sully și Neytiri, care acum sunt părinți și sunt forțați să-și apere familia în fața unei noi amenințări asupra planetei Pandora. În film mai joacă și Sigourney Weaver, Stephen Lang și Kate Winslet.

9. Amazon intenționează să lanseze un plan tarifar care să includă reclame pentru serviciul de streaming Prime Video. Decizia se bazează atât pe faptul că transmisiunile sportive de pe Prime Video disponibile în SUA includ reclame, cât și pe faptul că numeroase alte servicii de streaming au lansat planuri tarifare cu reclame. (Reuters)

10. Lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare de la Sala Mare a Teatrului Creangă din București au fost finalizate, iar prima piesă pe scenă va avea loc în cadrul stagiunii din luna septembrie, după o pauză de 14 ani. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
“The Hitman’s Wife’s Bodyguard” și “Mortal Kombat”, premierele săptămânii la cinema – Cronică de Divertisment
Filmul românesc “Maria, Regina României” este disponibil din luna decembrie pe HBO Go – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău