Serialul Andor din universul Star Wars are miercuri premiera pe Disney+ – Cronica de Divertisment

1. Noul serial “Andor” din universul Star Wars are premiera pe platforma Disney+ miercuri, 21 septembrie. Serialul este un prequel poziționat înainte de evenimentele din filmul “Rogie One” în care Cassian începe o aventură în urma cărora devine un erou al Rebelilor. Rolul lui Cassian Andor este interpretat de Diego Luna, iar din distribuție mai fac parte Genevieve O’Reilly sau Alex Ferns.

2. Premiera săptămânii în cinematografele din România este comedia romantică “Ticket to Paradise” (“Bilet pentru paradis”), care are o distribuție de excepție: Julia Roberts și George Clooney. Cei doi actori interpretează rolul unor foști soți care se află într-o misiune comună de a o împiedica pe fiica lor îndrăgostită să facă aceeași greșeală pe care au făcut-o și ei cândva.

3. Festivalul SoNoRo începe astăzi în paralel la București și Cluj-Napoca și are ca temă Orient Express. Tematica este inspirată din călătoriile luxoase cu trenul celebru din perioada La Belle Époque, pune în valoare ce ne unește ca europeni și ne arată că distanțele sunt risipite rapid prin muzică. Printre altele, concertele vor avea loc în București la Ateneul Român, Sala Radio și Palatul Bragadiru, în timp ce la Cluj-Napoca se vor desfășura la Universitatea Babes-Bolyai, Casa Boema sau Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. (SoNoRo)

4. A șasea ediție a festivalului DokStation dedicat documentarelor muzicale revine începe miercuri, 21 septembrie, cu o selecţie de 29 de filme, majoritatea în premieră naţională, ce vor fi proiectate în mai multe spaţii din Bucureşti. Sinéad O’Connor, Cesária Évora, Sheryl Crow, a-ha, Kate Bush, Leonard Cohen şi Jim Morrison sunt doar o parte dintre artiştii ale căror poveşti vor putea fi urmărite pe marele ecran la Control Club, Apollo111, Expirat şi Grădina cu Filme. (News.ro)

5. Expoziţia de fotografie ”Regina Maria în America: cea mai frumoasă faţă a diplomaţiei româneşti” poate fi vizionată gratuit în perioada 15-21 septembrie, la Constanţa. Expoziţia îşi propune să aducă în centrul atenţiei publice activitatea diplomatică şi modul prin care Regina Maria a înţeles să promoveze interesul naţional şi imaginea României în celebra sa vizită externă efectuată în America, în anul 1926, care a reprezentat apogeul popularităţii sale în lume. Expoziţia poate fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 18.00, în perioada 15 – 21 septembrie. (News.ro)

6. Filmul românesc “Om câine” poate fi urmărit la cinema începând de astăzi. Bogdan Dumitrescu interpretează rolul unui muncitor român care revine acasă din Suedia în timpul pandemiei. Împreună cu câinele mamei lui, Doru intenționează să-și confirma bănuielile cu privire la infidelitatea soției.

7. Producția franceză “Les passagers de la nuit” (“Pasagerii nopții”) este premiera europeană a săptămânii. Acțiunea se petrece în Parisul anului 1981, când Élisabeth este proaspăt divorțată cu doi copii adolescenți și puține perspective de viitor, în ciuda optimismului care a pus stăpânire pe țara după alegeri.

8. Documentarul “Skandal! Bringing Down Wirecard” are astăzi premiera pe platforma de streaming Netflix. Așa cum sugerează și numele, documentarul spune povestea procesatorului german de plăți Wirecard, care a ajuns la venituri anuale de două miliarde de euro înainte ca o echipă de jurnaliști să dezvăluie o fraudă masivă.

9. Documentarul “Diana – The Woman Inside” poate fi urmărit pe Netflix începând de sâmbătă, 17 septembrie. Experți și prieteni apropiați ai prințesei discuta despre hobby-urile, simțul umorului și impactul acesteia asupra familiei regale.

10. Disney+ a publicat primul trailer pentru sezonul 3 al popularului serial “The Mandalorian” din universul Star Wars. Trailer-ul sugerează că Din Djarin și Grogu se reunesc și fac din nou bani prin îndeplinirea unor misiuni în galaxie. Noul sezon va avea premiera pe platformă în februarie 2023.

Ți-ar mai putea plăcea
Filmul “Black Panther: Wakanda Forever” va fi disponibil din 1 februarie pe platforma Disney+ – Cronica de Divertisment
Filmul Mission: Impossible – Dead Reckoning cu Tom Cruise are premiera la cinema – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău