IBM a concediat 100.000 de angajați în ultimii ani – Cronica de Business

1. IBM ar fi concediat circa 100.000 de angajați în ultimii ani, pe criterii legate de vârstă înaintată, conform unor procese intentate companiei. (Bloomberg)

2. Flanco Retail a înregistrat în primul semestru al anului vânzări de 433 milioane lei, cele mai mari din istoria companiei, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă a anului precedent. (Profit.ro)

3. Cifra de afaceri a Qualcomm în al treilea trimestru fiscal a fost de $4,9 miliarde, sub așteptările analiștilor, după ce cererea pentru echipamente 4G a scăzut în contextul introducerii tehnologiei 5G. (ZDNet)

4. Ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord ar putea costa piața locală de servicii avocațiale până la £3,5 miliarde. (The Times)

5. Casa de modă italiană Prada a înregistrat o creștere de 2% a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului, în linie cu așteptările pieței, până la suma de €1,57 miliarde. (Reuters)

Bonus:

6. Profitul Samsung Electronics în al doilea trimestru a scăzut cu 56% față de perioada similară a anului trecut, pe fondul scăderii generale a prețurilor la chip-uri și a încetinirii vânzărilor la telefoanele mobile. (BBC)

7. Compania OMV Petrom a înregistrat în primul semestru al anului venituri totale de 9,32 miliarde lei, în creştere cu 10,8%, şi un profit net de 2,2 miliarde lei, faţă de 1,4 miliarde lei în S1/2018. (ZF)

8. Grupul de firme Agricola a avut o cifră de afaceri de 364,7 milioane de lei în primele șase luni ale anului, în creștere cu aproape 7% față de perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

9. Campari Group a ajuns la un acord preliminar pentru vânzarea proprietăţii istorice Villa Les Cèdres (Villa), din Saint-Jean Cap-Ferrat, Franţa, pentru care va obţine o sumă netă de €80 milioane, dintr-un preţ total de €200 milioane. (News.ro)

10. Vodafone România şi UPC România au finalizat procesul de achiziţie, după aprobarea Comisiei Europene privind preluarea de către Vodafone Grup a operaţiunilor Liberty Global în România, Germania, Cehia şi Ungaria, într-o tranzacţie de €18,4 miliarde. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața luxului a crescut și Jaguar Land Rover lucrează cu BMW – Cronica de Business
Introducerea „taxei de solidaritate” pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro a fost discutată în şedinţa de luni a coaliţiei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău