Tăieri de joburi la Ford și BASF – Cronica de Business

1. Producătorul de automobile Ford va tăia 12.000 de joburi în Europa, echivalentul a 20% din forța de muncă din această zonă geografică, până în 2020. Această decizie vizează readucerea companiei pe profit. (Reuters)

2. Investițiile în proiecte de birouri în centrul Londrei au scăzut cu 37% față de acum un an, pe fondul incertitudinii legate de Brexit. (Financial Times)

3. Distribuitorul de energie E-Distribuţie Muntenia a anunţat joi că a planificat pentru acest an proiecte de investiţii în valoare de 62,6 milioane de lei în reţelele de medie şi joasă tensiune din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. (News.ro)

4. BASF, cel mai mare producător de chimicale din lume, va elimina 6.000 de joburi la nivel global, într-o încercare de a-și reduce costurile. Mișcarea vine pe fondul unei încetiniri generale a cererii pentru produsele sale. (Bloomberg)

5. Principalele 100 de companii după cifra de afaceri la finele lui 2018, dintre cele care au publicat rezultatele financiare la Ministerul Finanțelor, au înregistrat o creștere a profiturilor de 5,3%, până la valoarea de circa 17,3 miliarde de lei, însă o scădere a marjei nete de 0,3 puncte procentuale, până la 4,5%. Afacerile au avansat cu peste 15% la 389 de miliarde de lei. (Profit.ro)

Bonus:

6. Un start-up din Statele Unite care a popularizat rapid un nou mod de a mulțumi cuiva, dar și un nou tip de „cadou”, cel putin printre mileniali, a obținut investiții în valoare de $50 milioane. Pentru o taxă care poate fi între 5 și 3000 de dolari, Cameo poate trimite persoanei selectate un videoclip în care vedeta sa preferată citește un text de la cel care plătește pentru asta. (Startup Cafe)

7. Compania japoneză Konica Minolta şi-a crescut afacerile la 130 mil. lei în 2018, plus 22%. Profitul a accelerat cu 82% până la 9,9 mil. lei, corespondent unei marje a câştigului de 8% din venituri. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Oracle va prelua operațiunile americane ale TikTok – Cronica de Business
Grindr, vândută pentru 608,5 milioane – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău