Acțiunile UiPath au scăzut cu peste 7% după anunțarea rezultatelor financiare pe trimestrul 2 – Cronica de Business

1. One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, analizează deja extinderea în orașe în afara României, așteptând oportunitatea potrivită din punct de vedere al cererii, a anunțat Victor Căpitanu, cofondator al companiei. El a precizat, într-o discuție cu investitori, că la acest moment nu există încă o decizie. Potrivit acestuia, One United se uită inclusiv spre alte orașe din țară, dar nu se grăbește cu extinderea, prioritatea fiind dezvoltarea proiectelor deja începute, expansiunea fiind însă luată în calcul. (Profit.ro)

2. Felix Pătrășcanu, managing partner FAN Courier, liderul pieței de curierat, a intrat în Consiliul de Administrație al companiei naționale aeriene TAROM, în calitate de administrator provizoriu. El are un mandat limitat la 4 luni, până în ianuarie 2022, dar cu posibilitate de prelungire până la 6 luni. (Profit.ro)

3. Acțiunile UiPath au scăzut cu peste 7% după anunțarea rezultatelor financiare pe trimestrul 2. Veniturile au crescut cu 40%, la $195,5 milioane, însă pierderea a fost de $100 milioane, în condițiile în care în Q2 2020 compania a înregistrat un profit de $5 milioane. Pierderea a fost generată de costurile generate de înregistrarea acțiunilor oferite angăților. (MarketWatch)

4. Companiile franceze de utilităţi Veolia, prezentă și în România, şi Suez vor cere în această lună acordul UE pentru fuziunea lor prin care vor să creeze o companie naţională mai puternică, capabilă să concureze mai bine companiile chineze. (News.ro)

5. Deutsche Telekom a ajuns la un acord de schimb de acțiuni, în valoare de $7 miliarde, cu SoftBank Group pentru a-și crește participarea la divizia T-Mobile din Statele Unite. Softbank devine acționar minoritat in Deutsche Telekom. (Reuters)

6. Premierul britanic Boris Johnson a schiţat marţi planurile de creştere a taxelor pentru angajatori, angajaţi şi unii investitori, ca soluţie pentru dificultăţile de finanţare a asistenţei sociale şi a sistemului sanitar, încălcând o promisiune electorală. Presa britanică anunță că noile taxe vor fi cele mai mari după cel de-al Doilea Război Mondial. După ce a cheltuit enorm pentru a combate pandemia COVID-19, în atenţia guvernului de la Londra revine un angajament anterior privind o reformă a sistemului de asistenţă socială, ale cărui costuri urmează să se dubleze în următoarele două decenii, pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte. (Adevarul)

7. Retailerul francez Carrefour a anunțat că doi reprezentanți ai Financiere Agache, Alexandre Arnault și Nicolas Bazire, au demisionat din funcția de membri ai Consiliului de Administrație. Demisiile vin după ce săptămâna trecută miliardarul Bernard Arnault a vândut participația de 5,7% pe care o deținea la Carrefour, prin holdingul său Financiere Agache, obținând 724 milioane de euro în urma tranzacției. (Profit.ro)

8. Preţurile criptomonedelor au scăzut marţi, iar tranzacţiile au fost întârziate, în ziua în care El Salvator a devenit prima ţară care a adoptat bitcoin ca mijloc de plată. Acţiunile firmelor legate de tehnologia blockchain au scăzut, de asemenea, pe măsură ce crypmonedele au fost afectate de întreruperile de funcţionare ale platformelor de tranzacţionare. (News.ro)

9. BlackRock a anunțat că a strâns $1 miliard pentru primul său fond mutual care va activa pe piața din China. Anunțul vine la o zi după ce George Soros a catalogat decizia de a strânge bani pentru un fond care să activeze pe piața din China drept o „gravă eroare”. (Bloomberg)

10. PayPal a anunțat că va cumpăra compania japoneze Paidy Inc. pentru $2,7 miliarde pentru a-și întări prezența pe piața serviciilor de tipul „cumperi acum, plătești mai târziu”. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Internetul a contribuit cu $2,1 trilioane la economia SUA în 2018 – Cronica de Business
Comisia Europeană vrea interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău