Cât a plătit taxe Frank Timiș în Marea Britanie, ce se întâmplă la ANAF și cum se extinde compania-mamă a Philip Morris – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Frank Timiș a plătit doar £35,2 impozite în Marea Britanie în 2017, deși a încasat £670.000 dintr-un trust offshore în aceeași perioadă. (BBC)

2. Air Canada Rouge va relua din 7 iunie zborurile directe din Bucureşti către Canada, iar săptămânal, în plin sezon, vor fi operate şase curse non stop către Montreal şi Toronto. (News.ro)

3. Mihaela Triculescu a fost schimbată de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și înlocuită cu Mirela Călugăreanu, director general al Direcției București a ANAF, fost președinte ANAF. (Profit.ro)

4. Fondul american de investiții Blackstone va realiza cea mai mare tranzacție în domeniul imobiliarelor din istorie, fiind pe punctul de a achiziționa portofoliul de depozite din Statele Unite ale companiei singaporeze GLP. Valoarea record a tranzacției este de $18,7 miliarde de dolari și include și datoriile companiei. (Financial Times)

5. Compania britanică Ineos va investi $2 miliarde în trei uzine chimice în Arabia Saudita. Cele trei unități sunt așteptate să intre în funcțiune până în 2025. (Bloomberg)

Bonus:

6. Altria, compania-mamă a gigantului Philip Morris, va achiziționa 80% din acțiunile firmei elvețiene Burger Sohne, pentru $372 miloane. Burger Sohne, înființată în 1864, produce țigări de foi și trabucuri. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Digitalizarea ar creşte veniturile companiilor de petrol şi gaze cu 10% – Cronica de business
Profitul băncilor din România a atins un nivel record în 2021 – Cronica de Business